Hlavní obsah

Nejlepší fotomobil bude mít HTC, chce sesadit Nokii z trůnu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za nekorunovaného krále fotomobilů je už téměř rok považován chytrý telefon 808 PureView od společnosti Nokia. Už během pár týdnů by mělo být vše jinak, vlastní přístroj totiž chystá uvést na trh konkurenční firma HTC. Ten by měl být podle serveru Pocket-lint vybaven zcela novou technologií, která nabídne výrazně lepší kvalitu fotografií, než má konkurence.

Foto: HTC

Jak bude přesně telefon vypadat, zatím není známo. Na obrázku je aktuálně prodávaný model HTC One X.

Článek

Společnost HTC zatím o chystaném telefonu nic neprozradila. Jisté tak není, jak bude mít velký displej ani jak bude výkonný. Všechny technické údaje bychom se však měli dozvědět už 19. února, na kdy tchajwanský výrobce svolává tiskovou konferenci.

Foto: HTC

Pozvánka na tiskovou konferenci HTC

Nokia 808 PureView přinesla jako první mobil na světě fotoaparát s rozlišením 41 megapixelů. S ním dokáže pracovat díky speciální technologii převzorkování obrazu.

„Při standardních rozlišeních (2, 3, 5 a 8 megapixelů) to v praxi znamená možnost využívat zoom bez ztráty ostrosti a možnost sejmout obrazovou informaci ze sedmi pixelů a následně ji pro získání co nejostřejšího obrazu sloučit do jednoho pixelu,“ vysvětlila Pavla Tomsová, marketingová ředitelka Nokia ČR.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

„Při vyfocení ve vysokém rozlišení to znamená možnost pořídit fotografii, následně v ní zoomovat, zvolit nový výřez, z něj udělat novou fotografii, změnit její velikost a následně odhalit do té doby skryté detaily původní scény,“ doplnila Tomsová s tím, že novinka umožňuje také záznam Full HD videa se čtyřnásobným bezeztrátovým zoomem.

Ani v ostatních parametrech není telefon žádné ořezávátko, nabídne 1,3GHz ARM procesor a 512 MB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 16GB vestavěnou pamětí, kterou je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 32 GB. Nechybí ani podpora Wi-Fi, Bluetooth či HDMI výstup pro připojení telefonu k televizoru nebo projektoru.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám