Hlavní obsah

Nejvýkonnější mobil na planetě bude mít extrémně jemný displej

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apache. To je jméno utajovaného chytrého telefonu od společnosti ZTE, který by měl být představen na největším veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES) v Las Vegas. Novinka by měla být díky novému procesoru tím nejvýkonnějším přístrojem na světě a zároveň by měla nabídnout displej s Full HD rozlišením.

Foto: ZTE

ZTE je na tuzemském trhu známý spíše jako výrobce levných chytrých telefonů. Na obrázku je model Tania s cenovkou tři tisíce korun.

Článek

ZTE Apache by měl být jako první telefon na světě vybaven osmijádrovým procesorem Cortex A15. Ty nejlepší mobily jsou přitom v dnešní době vybaveny pouze čtyřjádrovými čipy. Na jakou frekvenci by měl být nový procesor taktován, zatím není známo. I tak by ale neměl mít v otázce výkonu konkurenci.

Podle serveru GSMArena, který se odvolává na zdroje z čínských továren, bude navíc Apache disponovat pětipalcovým dotykovým displejem s vysokým rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Přístroje s podobným panelem plánují na trh uvést také další výrobci, například Sharp, Sony či Samsung. [celá zpráva]

ZTE se věnuje levným mobilům

ZTE je na tuzemském trhu známý spíše jako výrobce levných chytrých telefonů. Na obrázku je model Tania s cenovkou tři tisíce korun. Model Apache by tak výrobci otevřel cestu na lukrativní trh těch nejvýkonnějších přístrojů.

Z jakých dalších součástek bude telefon poskládán, zatím není jasné. Prozrazen doposud nebyl ani vzhled telefonu, cena či dostupnost. Všechny informace o modelu ZTE Apache bychom se měli dozvědět na veletrhu CES 2013.

Veletrh CES bude v Las Vegas probíhat od úterý 8. ledna do pátku 11. ledna. K vidění bude přes 20 000 novinek od více než tří tisíc vystavovatelů ze 150 různých zemí. Pořadatelé předpokládají, že veletrh navštíví až 200 000 lidí. [celá zpráva]

Mobily a tablety budou výkonnější než počítače

Příchod osmijádrových procesorů je jen náznakem toho, co nás v následujících letech čeká. Společnost Intel totiž již nyní pracuje na mobilním procesoru, který bude disponovat 48 jádry.

Prototyp nového procesoru má Intel podle serveru Computerworld ukrytý ve svých laboratořích v Barceloně. Detailní informace o chystané novince ale zatím důkladně tají.

Jisté tak ani není, kdy by se první počítačové tablety a chytré telefony s tímto procesorem mohly poprvé ukázat na trhu. Příští rok to ale určitě nebude, střízlivé odhady hovoří spíše až o deseti letech, i když šéf Intelu Justin Rattner tvrdí, že by to „mohlo být ještě dříve“. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám