Hlavní obsah

Nokia sází na levné telefony za tisícovku

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia předvedl dva nové přístroje, Asha 205 a Asha 206. Jejich základní cena, tedy bez smlouvy s operátorem a bez daně, byla u každého z nich stanovena asi na 62 dolarů (zhruba 1200 Kč). Oba přístroje se mají na trhu objevit ještě do Vánoc.

Foto: Nokia Asha 205

Asha 205

Článek

Nokia zároveň předvedla nový prvek s názvem Slam, který uživatelům umožňuje sdílet multimediální obsah. Například fotografie a videa mohou ostatní uživatelé do určité vzdálenosti díky spojení přes Bluetooth vidět prakticky okamžitě.

Foto: Nokia Asha 206

Asha 206

Před Vánocemi, na začátku prosince by se na tuzemském trhu měla objevit také nová vlajková loď Nokie – Lumia 920. Jejím srdcem je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB.

Lumia 920 je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoliv kabelů, stačí jej položit na speciální podložku a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Celosvětový trh s chytrými mobilními telefony ve třetím čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostl o 2,4 procenta. Zatímco Samsung může slavit, protože prodal téměř dvakrát více přístrojů než Apple, Nokia zaplakala nad výdělkem, protože se nedostala do první pětky nejúspěšnějších značek. [celá zpráva]

Podnik se snaží získat ztracené pozice zpět, uzavřel proto alianci s americkou společností Microsoft. Nokia se vzdala svého operačního systému Symbian a nové smartphony osazuje již jen operačním systémem Windows Phone právě od Microsoftu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám