Hlavní obsah

Samsung téměř zdvojnásobil zisk, prodej táhnou chytré telefony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z téměř dvojnásobného čistého zisku se ve třetím čtvrtletí mohou těšit zástupci společnosti Samsung. Na rekordních 6,56 biliónu wonů (115 miliard Kč) dosáhl jihokorejský elektronický gigant především díky silné poptávce po chytrých telefonech řady Galaxy.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Tržby společnosti stouply o více než čtvrtinu na 52,2 biliónu wonů. Akcie podniku však oslabily o dvě procenta kvůli obavám z poklesu prodeje chytrých telefonů v důsledku stoupající konkurence.

Firma nicméně uvedla, že její telefony Galaxy S III a Galaxy Note II by jí měly pomoci udržet ve čtvrtém čtvrtletí vysokou ziskovost. Dodala, že hodlá učinit agresivní kroky k posílení svého podílu na trhu s počítačovými tablety.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

V prodejích by měl jihokorejskému elektronickému gigantu pomoci také nový telefon Samsung Galaxy S III mini. Ten již podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, začaly nabízet téměř dvě desítky tuzemských prodejců. Ceny se pohybují od 8642 Kč do 9320 Kč.

Samsung je největším světovým výrobcem mobilních telefonů, televizorů a počítačových paměťových čipů, napsala agentura AP. Americký konkurent Apple ve čtvrtek ohlásil výrazný nárůst čtvrtletního zisku i tržeb. Prodej jeho tabletů iPad však nesplnil očekávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám