Hlavní obsah

T-Mobile spustil v Brně nejrychlejší tuzemský mobilní internet

Brno

Operátor T-Mobile rozšířil pokrytí mobilním internetem o rychlosti až 42 Mbit/s na Brno a okolí. Technologie HSPA+ 42 tak je dostupná dohromady pro 12 procent tuzemské populace.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Dosud operátor nejrychlejší mobilní technologií na trhu pokrýval část Prahy, Liberec, České Budějovice, Mladou Boleslav, Zlín a Otrokovice. "V dalším rozšiřování nejrychlejší 3G sítě budeme pokračovat podle kapacitních požadavků," uvedl ředitel technologického úseku společnosti T-Mobile Frank Meywerk.

V Brně a okolí vzrostl za prvních sedm měsíců letošního roku objem přenesených dat ve 3G síti na trojnásobek v porovnání s rokem 2011. Brno operátor pokryl téměř 200 vysílači.

HSPA nabízí i Vodafone, který s maximální rychlostí 42 Mbit/s pokrývá Beroun, Karlovy Vary a v dalších městech nabízí poloviční rychlost. Ještě letos se chystá pokrytí rozšířit. Naopak Telefónica o zavedení technologie do své sítě neuvažuje. Průměrná rychlost v její síti 3G se pohybuje okolo dvou Mbit/s.

Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. K 30. červnu 2012 společnost obsluhovala téměř 5,4 miliónu mobilních zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám