Hlavní obsah

Čeští prodejci nabízejí novou vlajkovou loď Nokie za 12 500 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští obchodníci zařadili do své nabídky novou vlajkovou loď společnosti Nokia – model Lumia 900. Podle nákupního rádce Zboží.cz, kterého provozuje společnost Seznam.cz, je novinku možné v rámci předobjednávky zakoupit už za 12 500 korun. Novinka zaujme operačním systémem Windows Phone a vysokým výkonem.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Článek

Podle Zboží.cz je nová Nokia Lumia 900 k dispozici ve stovce tuzemských obchodů. Za cenu pod 13 tisíc ji nabízí pouze dva obchody, průměrně se ceny pohybují okolo 13 500 Kč. Narazit je ale možné i na nabídky, jejichž cena překračuje hranici 16 tisíc korun. Podle informací některých obchodů by novinka měla být fyzicky dostupná už příští týden v pátek.

Lumia 900 je dalším přístrojem z produkce finské Nokie, který je vybaven operačním systémem Windows Phone. Disponuje 4,3palcovým displejem s rozlišením 800 x 480 obrazových bodů. Srdcem telefonu je výkonný procesor Qualcomm APQ8055 s taktem 1,4 GHz, k dispozici má 512 MB operační paměti.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Pro uložení dat je novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB. Ve výbavě nokie nechybějí ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth či osmimegapixelový fotoaparát, který umožňuje natáčet videa v rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů.

Hlavní předností nové vlajkové lodi z Finska je nadstandardní softwarová výbava. Stejně jako k dalším nokiím s operačním systémem i k Lumii 900 zákazník získá bezplatnou automobilovou navigaci s hlasovými povely, pokrytím celého světa a garancí doživotních bezplatných aktualizací.

Co umí mobilní systém Microsoftu

První generace mobilních operačních systémů od Microsoftu byly známé pod označením Windows Mobile. Nabízely propracovaný kalendář, detailní adresář, který bylo možné jednoduše synchronizovat s kontakty v Outlooku v počítači, či pohodlnou práci s e-maily na cestách.

Jak je z výčtu funkcí patrné, starší verze mobilních Windows byly určeny spíše pro manažery. To se ale softwarový gigant rozhodl u sedmiček změnit. Jejich hlavním úkolem je nabídnout přednosti chytrých telefonů jednoduchou formou co nejširší skupině uživatelů.

Stejnou taktiku přehledného a intuitivního ovládání zvolila před lety počítačová firma Apple, která se svým iPhonem rozpoutala mánii dotykových telefonů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám