Hlavní obsah

Aktualizace vylepší výdrž i výkon vlajkové lodi chytrých telefonů od HTC

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku března začala společnost HTC v Česku prodávat svou novou vlajkovou loď – chytrý telefon One X, který zaujme především vysokým výkonem. Díky aktualizaci je novinka ještě o něco výkonnější a hlavně nabídne delší výdrž baterie.

Foto: HTC

HTC One X

Článek

Aktualizaci je nutné provést ručně v Nastavení telefonu v části O produktu. Opravný balík má bezmála 30 MB, stahovat jej je možné přes WiFi sítě i prostřednictvím 3G modulu. V případě druhé možnosti ale bude stahování zpravidla trvat delší dobu.

Vylepšení výkonu uživatelé poznají nepatrně u odezvy systému, větší roli pak už nárůst výkonu hraje u náročnějších aplikací, jako jsou například 3D hry. Jak moc je poznat delší výdrž baterie po instalaci aktualizace, výrobce neprozradil. Vzhledem k tomu, že programátoři zasahovali do způsobu, jakým pracuje operační systém s úsporným jádrem procesoru, by mohla výdrž vzrůst klidně i v řádu hodin.

Foto: HTC

HTC One X

HTC One X je postaveno na platformě nVidia Tegra 3, díky které patří k těm nejvýkonnějším smartphonům na světě. Základem výkonné čipové sady je čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz a dvanáctijádrová grafická jednotka nVidia.

Novinka navíc obsahuje také speciální jádro pro maximální efektivitu správy energie. Novinka ale není rozhodně pro každého. Některé uživatele nejspíše odradí větší rozměry telefonu, které jsou dány dotykovým panelem s úhlopříčkou 4,7 palce.

Na druhou stranu díky této velikosti má novinka jemné rozlišení displeje 1280 x 720 obrazových bodů. Vyšší rozlišení v současnosti nenabízí žádný jiný výrobce. Proti poškození je displej chráněn speciální vrstvou Corning Gorilla Glass.

Reklama

Výběr článků

Načítám