Hlavní obsah

HTC One X: extrémně výkonná novinka se začne prodávat ve středu za 15 tisíc

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC začne ve středu prodávat chytrý telefon One X, který se především díky svému vysokému výkonu stane novou vlajkovou lodí tchajwanského výrobce. Doporučená cena činí 15 499 Kč. Podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je novinku možné pořídit v rámci předobjednávky už nyní o více než dva tisíce levněji.

Foto: HTC

HTC One X

Článek

Podle Zboží.cz je novou vlajkovou loď HTC aktuálně možné pořídit v černé barvě za 13 154 Kč. Za bílou variantu si zájemci připlatí bezmála osm stovek (13 909 Kč). Pod 14 tisíc přístroj nabízí šest tuzemských obchodů, najdou se ale i takové, které si jej cení na téměř 16 tisíc korun.

HTC One X je postaveno na platformě nVidia Tegra 3, díky které patří k těm nejvýkonnějším smartphonům na světě. Základem výkonné čipové sady je čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,5 GHz a dvanáctijádrová grafická jednotka nVidia.

Foto: HTC

HTC One X

HTC One X navíc obsahuje také speciální jádro pro maximální efektivitu správy energie. Novinka ale není rozhodně pro každého. Některé uživatele nejspíše odradí větší rozměry telefonu, které jsou dány dotykovým panelem s úhlopříčkou 4,7 palce.

Na druhou stranu díky této velikosti má novinka jemné rozlišení displeje 1280 x 720 obrazových bodů. Vyšší rozlišení v současnosti nenabízí žádný jiný výrobce. Proti poškození je displej chráněn speciální vrstvou Corning Gorilla Glass.

Reklama

Výběr článků

Načítám