Hlavní obsah

První Nokie s Windows bude mít díky aktualizaci delší výdrž baterie

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia vydala aktualizaci pro svůj první chytrý telefon s operačním systémem Windows Phone. Model Lumia 800 díky ní dostane řadu vylepšení, jedním z nejdůležitějších má být delší výdrž baterie.

Článek

„Nejdůležitějším znakem této aktualizace je vylepšená výdrž baterie. Interní testy společnosti Nokia prokázaly, že Nokia Lumia 800 nyní vykazuje v porovnání s jinými chytrými telefony se stejnou kapacitou baterie jednu z nejlepších výdrží,“ konstatoval ředitel Nokia ČR a SR Petr Kasa.

„Další změnou, kterou aktualizace přináší, je vylepšená kvalita přehrávání hudby. Do zvukového výstupu se nyní dostane více basů, než tomu bylo u předcházejících verzí softwaru. Softwarové klávesy také nyní svítí při všech úrovních jasu,“ doplnil.

Podle něj aktualizace zatím bohužel nepřináší možnost sdílet mobilní internetové připojení přes WiFi (takzvaný tethering). To však plánuje finský výrobce napravit v některé z dalších aktualizací. Jedna z nich je plánována na 18. dubna.

Instalace aktualizace je poměrně jednoduchá. Staří připojit Lumii 800 k počítači a spustit program Zune, který uživatele procesem aktualizace provede v českém jazykovém prostředí.

Nokia Lumia 800 je vybavena 3,7palcovým displejem s rozlišením 800x480 obrazových bodů. Srdcem telefonu je výkonný procesor Qualcomm MSM8255 s taktem 1,4 GHz, k dispozici má 512 MB operační paměti.

Pro uložení dat je novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB, kterou není možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet. Ve výbavě Nokie nechybějí ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth či osmimegapixelový fotoaparát, který umožňuje natáčet videa v rozlišení 1280x720 obrazových bodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám