Hlavní obsah

Výrobci odhalí extrémně výkonné mobily s rychlým internetem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh Mobile World Congress, který začíná v pondělí v Barceloně a je celosvětově nejvýznamnější akcí v oboru mobilních technologií, se letos zaměří na chytré mobilní telefony s vícejádrovými procesory. Dalšími tématy budou telefony a zařízení pro mobilní sítě 4. generace LTE a mobilní platby NFC, tedy platby na blízko. Očekává se, že přední světové firmy předvedou na veletrhu řadu novinek.

Foto: Profimedia.cz

Obchod s mobilními telefony. Ilustrační foto

Článek

Finská Nokia by měla spolu s výrobcem softwaru Microsoft představit nové telefony vybavené operačním systémem Windows 7.5. Další velcí hráči, jako Samsung, ZTE nebo Huawei, představí nové přístroje s poslední verzí operačního systému Android pod označením Ice Cream Sandwich. Sony chce již v předvečer výstavy uvést nové přístroje řady Xperia.

Obranu proti mobilním hrozbám by měl na kongresu prezentovat i původně český výrobce antivirových programů AVG, který nedávno nabídl na newyorské burze své akcie.

Na konferenci doprovázející veletrh vystoupí mimo jiné prezident China Mobile Li Yue, výkonný ředitel Vodafonu Vittorio Colao, prezident eBay John Donahoe, výkonný předseda představenstva Fordu Bill Ford a výkonný ředitel Deutsche Telekomu René Obermann.

Celosvětový prodej mobilních telefonů se má do roku 2015 zvýšit proti loňsku o půl miliardy na téměř 2,3 miliardy. Letos by měl meziročně vzrůst o sedm procent na 1,9 miliardy prodaných telefonů, uvedla analytická firma Gartner.

Reklama

Výběr článků

Načítám