Hlavní obsah

Apple odhalil ceny iPhonu 4S pro Českou republiku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple zařadila do nabídky svého tuzemského internetového obchodu nejnovější chytrý telefon iPhone 4S, čímž zároveň prozradila jeho oficiální prodejní ceny. V černé i bílé variantě se novinka bude prodávat za necelých 15 tisíc korun.

Článek

Stejně jako u předchozích generací je cena iPhonu 4S závislá na jeho kapacitě. Za 16GB model zájemci v obchodě Applu zaplatí 14 490 Kč, za 32GB 16 990 Kč a za 64GB pak 19 990 korun. U všech verzí je uvedena dostupnost jeden až dva týdny, přičemž jeden zákazník si může objednat maximálně dva přístroje.

Podle tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je novinku možné na internetu sehnat ještě za lepší cenu. Ceny 16GB verze startují na 13 990 Kč. Pětistovku je pak možné ušetřit při koupi 32GB i 64GB modelu.

iPhone 4S se v Česku začne prodávat tento pátek. Kvůli tomu, že je v tento den státní svátek (Den vzniku samostatného československého státu) ale mohou některé prodejny zákazníkům dodávat přístroj až v sobotu.

iPhone 4S trhá prodejní rekordy

iPhone 4S se začal prodávat v některých vybraných státech minulý týden v pátek. Někteří zákazníci na novinku čekali už od úterního rána. Společnosti Apple se podařilo za tři dny prodat rekordní čtyři milióny iPhonu 4S. Předchozí generace bez přídomku S se přitom za stejnou dobu neprodaly ani čtyři milióny.

Do zájmu o nový iPhone se tak rozhodně nepromítá zklamání, které mnoho uživatelů cítilo kvůli tomu, že Apple nabídl jenom vylepšenou verzi iPhonu 4, a ne zcela nový model.

Hlavní změny se udály uvnitř přístroje. Ve srovnání se starší čtyřkou má novinka dvakrát rychlejší procesor a sedmkrát výkonnější grafiku. To je zásluha nového procesoru A5, který používá také iPad 2.

Vylepšení se dočkal také vestavěný fotoaparát, jehož rozlišení se zvýšilo z 5Mpix na 8Mpix. iPhone 4S dokáže natáčet videa ve Full HD rozlišení, přičemž nabízí i stabilizaci obrazu.

iPhone 4S přichází s technologií Siri. Ta promění telefon v osobní asistentku, které jednoduše nadiktujete vzkaz, nebo se jí zeptáte na aktuální dopravní informace. A to vše pouze hlasovými povely - telefonu se nemusíte ani dotknout.

Asistentka Siri v akciVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám