Hlavní obsah

Čeští prodejci začali nabízet iPhone 5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple ještě ani oficiálně nepotvrdila, zda skutečně letos představí iPhone 5 a tuzemští obchodníci jej již nabízejí v rámci předobjednávky ke koupi. První kusy slibují na přelomu října a listopadu. Vyplývá to z informací firem.

Foto: mif, Novinky

Nabídka iPhonu 5 v internetovém obchodě Mironet

Článek

Společnosti Mironet, Alza a BScom nabízejí iPhone 5 s pamětí 32 GB za bezmála 20 000 korun. Firmy nakupují výrobky Apple od evropských dodavatelů a mohou je tak nabídnout s předstihem proti lokálnímu uvedení na trh. Stejně jako v minulosti nebude zřejmě ani v případě nového iPhonu Česko v první vlně zemí, kde se Apple přístroj začne prodávat.

Čeká se, že Apple iPhone představí ještě během září. Celosvětový prodej nového telefonu od společnosti Apple by pak podle šéfa francouzského operátora Orange Stephana Richarda měl začít v polovině října. „Pokud budu věřit tomu, co jsem slyšel, iPhone 5 se začne prodávat 15. října,“ uvedl Richard.

Apple uvádí novou generaci iPhonu prakticky každý rok. iPhone 5 by mohl být podle dohadů expertů rychlejší, mít větší displej, lepší fotoaparát a možná i výsuvnou klávesnici. Zřejmě bude vybavený novou generací operačního systému iOS.

iOS 5 bude obsahovat přes 200 nových funkcí a vylepšení. Řeč je například o novém způsobu snadného prohlížení oznámení a jejich správy na jednom místě bez vyrušování díky funkci Notification Center. Mezi zařízeními s operačním systémem od Applu navíc bude možné díky aplikaci iMessage pohodlně posílat obrázky, videa i textové zprávy, a to nejen z iPhonu na iPhone, ale například i na iPad. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám