Hlavní obsah

Nový hudební mobil od HTC nabídne extrémní výkon

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost HTC představila svůj nový chytrý telefon s označením Sensation XE. Jak již název napovídá, novinka staví na základech staršího modelu Sensation. Proti němu však nabídne větší výkon a brilantní zvuk, který by měl podle vyjádření firmy odpovídat studiové kvalitě. Na vývoji telefonu se podílela renomovaná společnost Beats by Dr.Dre, která svou zvukovou technologii dodává i do některých notebooků Hewlett-Packard.

Foto: Novinky

HTC Sensation XE

Článek

Vzhledem je novinka prakticky k nerozeznání od modelu Sensation. Rozdíl je však poznat ve chvíli, kdy spustíte hudební přehrávač.

„Díky integraci řady softwarových i hardwarových technologií Beats Audio nabídne nový HTC Sensation XE plnohodnotnější poslech hudby ve studiové kvalitě. Součástí balení je i nový typ špuntových sluchátek Beats, která budou exkluzivně v prodeji pouze s novým telefonem. Po jejich zapojení zařízení automaticky aktivuje přednastavený zvukový profil Beats. Ten rozšiřuje rozsah skladby do celé šířky slyšitelného zvukového pásma, čímž dobarvuje hluboké basové i vysoké vokální frekvence,“ uvedl mediální zástupce společnosti HTC Ondřej Kuvik.

Foto: Novinky

HTC Sensation XE

Ani za svou hardwarovou výbavu se novinka nemusí stydět. HTC Sensation XE totiž patří k těm nejvýkonnějším chytrým telefonům na světě. Jeho srdcem je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon, který pracuje na frekvenci 1,5 GHz. K dispozici má telefon 768 MB operační paměti. Pro uložení dat je pak vybaven 4GB flash pamětí, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD o dalších 32 GB.

Širokoúhlý displej má úhlopříčku 4,3 palce a rozlišení qHD (540x960 obrazových bodů). Navíc by měl být extrémně odolný díky speciální vrstvě Gorilla glass. Bez poškození by díky tomu měl vydržet například i pády na zem.

HTC Sensation XE disponuje 8Mpix fotoaparátem s dvojicí LED diod. Na čelní straně je umístěna druhá 1,2Mpix kamera, která slouží pro videohovory. Novinka umožňuje natáčet videa ve Full HD 1080p rozlišení rychlostí 30 snímků za sekundu a se stereofonním zvukem.

HTC Sensation XE se začne prodávat letos v říjnu. Jaká bude jeho cena, však zatím není známo.

Reklama

Výběr článků

Načítám