Hlavní obsah

iPhone 5 se prý začne prodávat už v září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodavatelé telefonů pro americkou firmu Apple začnou vyrábět komponenty pro mobily iPhone nové generace letos v červenci nebo srpnu. Hotové telefony se pak začnou distribuovat na trh zřejmě v září, uvedly ve středu tři informované zdroje.

Článek

Nový iPhone bude mít rychlejší procesor, jinak bude vypadat podobně jako současná verze iPhone 4, uvedl jeden ze zdrojů. Podnikové výrobní plány zatím nejsou veřejné.

Mezi dodavateli budou firmy spolupracující na nynější generaci telefonu od americké firmy. Dva ze zdrojů jmenovaly výrobce kamerových modulů Largan Precision, dodavatele dotekových panelů Wintek a výrobce krytů telefonu Foxconn Technology.

Komponenty budou posílat firmě Hon Hai Precision Industry, která mobily sestaví dohromady. Tisková mluvčí společnosti Apple nebyla k zastižení, aby se k informacím vyjádřila.

Mobilní telefon iPhone je jedním z nejúspěšnějších produktů americké firmy. Za poslední čtvrtletí minulého roku se prodalo přes 16 miliónů iPhonů a na tržbách Applu se podílely z více než jedné třetiny. Současnou verzi iPhone 4 představil generální ředitel společnosti Apple Steve Jobs loni v červnu. Dodávky na trh pak začaly ve stejném měsíci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám