Hlavní obsah

Mobilní Firefox 4 vyjde nejspíš už v dubnu

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci internetového Firefoxu již netrpělivě očekávají uvedení finální čtvrté verze. Ta by měla být dostupná také ve verzi pro mobilní telefony. Podle Pavla Cvrčka ze serveru Mozilla.cz jí bude možné stahovat nejspíše už letos v dubnu.

Foto: Novinky

Mobilní Firefox

Článek

Čtvrtá verze mobilního Firefoxu by měla být k dispozici pro zařízení s operačním systémem Maemo a Android. Vedle mobilních telefonů tak bude pracovat také na počítačových tabletech, jako je například Galaxy Tab.

Co vše přinese mobilní Firefox 4 naznačuje poslední vydaná betaverze, která vyšla minulý týden. „Vývojáři zapracovali na lepší rychlosti a snížení paměťových nároků,“ vyzdvihl přednosti testovací verze Pavel Cvrček.

„Z novinek potěší podpora pro rozšíření, které pro svou instalaci nevyžaduje restart prohlížeče. V rámci serveru Doplňky Mozilly by mělo být nyní k dispozici více než 100 doplňků určených speciálně pro mobilní verzi prohlížeče," dodal.

Podle něj je další betaverze mobilního Firefoxu plánována na druhou polovinu února. Ostrá finální verze by pak měla být vypuštěna po vydání Firefoxu 4 pro běžné počítače, tedy nejspíše v dubnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám