Hlavní obsah

Luxusní mobil od Nokie bude vyrobený z 18karátového zlata

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finský výrobce mobilních telefonů plánuje během letošního roku začít prodávat upravenou verzi oblíbeného modelu N97 mini. Tato speciální edice bude určena především pro spotřebitele, kteří si potrpí na opravdový luxus. Kryt mobilního telefonu totiž bude pokryt 18karátovým zlatem.

Foto: Novinky

Nokia N97 mini Gold Edition

Článek

Nový telefon ze série Gold Edition se kromě krytu nijak výrazně neliší od klasického modelu N97 mini. Nabídne dotykový displej s úhlopříčkou 3,2 palce a plnohodnotnou výklopnou QWERTY klávesnici, která svým konceptem vychází z tradičních počítačových klávesnic.

Interní paměť telefonu má kapacitu 8 GB a lze jí rozšířit až na 24 GB. Nokia N97 mini Gold Edition disponuje pětimegapixelovým fotoaparátem s optikou Carl Zeiss a duálním LED bleskem.

Ve výbavě telefonu nechybí ani bezdrátové technologie WiFi a Bluetooth. Samozřejmostí je podpora hlasové GPS navigace, kterou získají lidé od nového roku k telefonu zcela zdarma. [celá zpráva]

Model Nokia N97 mini Gold Edition by se měl na pultech českých obchodů objevit letos v dubnu, za cenu okolo 15 tisíc korun.

Nejluxusnější Nokie je drahá jako rodinný dům

Pro opravdové fajnšmekry má ale Nokia připraveny zcela jiné telefony. Například Nokii Supreme, která je stejně drahá, jako rodinný dům – její pořizovací cena se blíží ke hranici tří miliónů korun.

Svou konstrukcí i technickými parametry přístroj přímo vychází z modelu Arte. Shodně tedy nabídne 2palcový displej s rozlišením 240 x 320 obrazových bodů, vestavěný fotoaparát s rozlišením 3 MPx s možností natáčení videa, přehrávač hudby, rádio, či integrovaný bluetooth adaptér.

Jak již tedy naznačují technické parametry, Nokia Supreme není primárně určena pro fanoušky mobilních technologií. Ocení jí spíše uživatelé, kteří dávají přednost prestiži a luxusním materiálům.

Novinka je totiž vystlána 1 125 růžovými diamanty, které lemují celý obvod přístroje. Čelní i zadní stranu přístroje pak tvoří 80 gramů čisté platiny. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám