Hlavní obsah

Prodej mobilů má na začátku roku stoupnout o 13 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prodej mobilních telefonů v letošním roce zřejmě poroste mnohem rychleji, než se původně čekalo. Vysoký růst většiny předních výrobců za poslední tři měsíce loňského roku přiměl většinu analytiků zvýšit své odhady na první čtvrtletí letošního roku i celý rok. Podle ankety agentury Reuters analytici očekávají, že za leden až březen prodej stoupne o 13,3 procenta na 289 miliónů telefonů.

Článek

Nejvyšší růst se čeká u třech největších společností, Nokia, Samsung a LG. Prodej LG má vyskočit o 32,7 procenta, Samsungu o 28,4 procenta a Nokie o 16,4 procenta. Prodej firem Sony Ericsson a Motorola se má naopak snížit.

Za celý rok analytici očekávají zvýšení prodeje o 11,1 procenta na 1,27 miliardy přístrojů. V roce 2011 má růst prodeje zpomalit na 8,3 procenta. Zvýšení prodeje letos čekají analytici u všech pěti předních světových výrobců.

Prodej LG se má zvýšit o 14,6 procenta a Samsungu o 14 procent. Naopak nejnižší růst, o 0,7 procenta, čekají analytici u Motoroly. Agentura Reuters uskutečnila anketu mezi 32 analytiky bank, makléřských a výzkumných společností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám