Hlavní obsah

Nokia nabídne jednodušší e-mailovou komunikaci v mobilech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší výrobce mobilních telefonů Nokia chce zjednodušit přijímání a posílání elektronické pošty prostřednictvím mobilních telefonů. Nová aplikace Nokia Messaging umožní přístup ke schránkám u většiny poskytovatelů bezplatných poštovních služeb jen po zadání adresy a hesla. Uvedli to zástupci firmy.

Foto: Profimedia.cz

Mobilní internet je stále populárnější. Zatímco ještě v listopadu loňského roku uživatelé realizovali na mobilních službách okolo tří miliónů návštěv, během února letošního roku to bylo přes deset miliónů.

Článek

V současnosti podle ředitele české a slovenské pobočky Nokie Petra Kasy používá e-mail v mobilních telefonech méně než pět procent uživatelů.

Zhruba 78 procent by službu využívat chtělo, ale její nastavení dosud bylo příliš složité. Nokia se dohodla na spolupráci s velkými poskytovateli freemailových služeb, jako je například Seznam.cz.

Nokia bude e-mailovou aplikaci nabízet v novém modelu E75. Do ostatních telefonů vybavených operačním systémem Symbian S60 a novějším si ji uživatelé budou moci bezplatně stáhnout z internetových stránek firmy [ZDE].

Uživatelům freemailových služeb pak stačí jen zadat adresu a heslo a e-maily jim začnou chodit do mobilu stejně jako do schránky na internetu. Zájemci, kteří používají jiné mailové služby, například na vlastní doméně, musí ještě zadat parametry serverů pro příchozí a odchozí poštu.

Službu v současnosti Nokia nabízí bezplatně v testovacím provozu. O jejím komerčním zavedení uvažuje až po dohodě s tuzemskými mobilními operátory, se kterými dosud jedná. Na podzim chce firma pro mobily nabídnout i instant messaging.

Internet v mobilu je stále populárnější

„Z našich statistik vidíme markantní posun ve využívání mobilních služeb. Naši uživatelé překonali počáteční obavy, mobilní služby výborně zvládli a denně je používají,“ říká produktový manažer Seznam na mobil Ivan Mikula.

Jeho tým upravil mobilní služby Seznamu pro více jak 1000 typů mobilních telefonů a průběžně na základě uživatelských komentářů pracuje na dalších změnách, aby mobilní služby Seznamu byly na každém displeji telefonu dobře viditelné a ovladatelné.

:. Skoro tři čtvrtiny návštěv na mobilních službách Seznamu realizovali zákazníci Vodafonu. FOTO: Novinky

„Zákazníci se přestali bát využívat datové služby. Celkově si v rámci vánoční nabídky internet v mobilu na šest měsíců zdarma zaktivovalo téměř 520 tisíc zákazníků. Polovina uživatelů brouzdá po internetu tři a více dnů v týdnu,“ říká Lukáš Kružberský, ředitel marketingu pro nefiremní zákazníky Vodafonu.

Novinky.cz v mobilu

Na mobilním telefonu si můžete přečíst i aktuální zpravodajství Novinky.cz. Koncept služby vychází ze stejného uživatelského prostředí jako ostatní služby seznamu. V nabídce mobilních Novinek jsou dostupné jednotlivé rubriky s přehledným členěním aktuálních článků včetně jejich archivu.

Současně je možné hledat články dle zadaných kritérií v celém obsahu Novinek. Služba zobrazuje k jednotlivým článkům také fotografie, popřípadě celou fotogalerii k danému tématu. V budoucnu bude obsah rozšířen i o podporu videa. Navíc články je možné si v mobilním telefonu uložit a následně kdykoli přečíst i bez nutnosti připojení na internet.

Podle něj se zákazníci naučili navštěvovat stránky Seznamu speciálně upravené pro mobilní telefony. Mezi nejnavštěvovanější patří m.seznam.cz, m.email.cz, m.lide.cz, m.novinky.cz či m.firmy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám