Hlavní obsah

Funkční tlačítko si můžou nakreslit. Česká stavebnice naučí děti technickému myšlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novou verzí své oblíbené české stavebnice Boffin Magnetic se snaží zaujmout před Vánocemi společnost 3Dsimo. Děti si na ní mohou osahat základy elektroniky a zároveň lépe pochopit, jak fungují vymoženosti moderní doby okolo nich.

Představení stavebnice Boffin Magnetic LiteVideo: archív tvůrců

 
Článek

Nenechte se zmást názvem, stavebnice Boffin Magnetic Lite je sice odlehčenou verzí, ale nabízí více než 150 různých projektů. Velkou výhodou ve srovnání s dražším modelem, který stojí 2700 Kč, je snadná přenositelnost. Verze Lite s cenovkou 1500 Kč totiž používá speciální fixy s vodivou barvou, díky čemuž není potřeba pro tvorbu jednotlivých projektů tolik součástek.

V praxi totiž můžete některé funkční součástky doslova nakreslit, což podle našich zkušeností děti opravdu baví. Boffin Magnetic Lite je bezesporu zábavnější a kreativnější forma. Řídit se totiž nemusíte pouze návodem, ale s pomocí fixky vytvářet svoje vlastní projekty.

Hračky spoléhají na mobily stále častěji, propojují virtuální svět se skutečným

Mobil
Foto: archív výrobce

Boffin Magnetic Lite

Početná skupina konstruktérů 

Zdatní konstruktéři mohou navíc hledat další inspiraci na webových stránkách Boffinu či na sociálních sítích. Prodeje stavebnic Boffin Magnetic se počítají na statisíce. Skupina malých konstruktérů, kteří se rádi dělí o své výtvory, je tak v českých luzích a hájích již poměrně početná.

Na začátek je ale vhodné seznámit se s učebnicí, ve které jsou vysvětleny jednotlivé postupy včetně graficky znázorněných zapojení – od nejjednodušších až po nejsložitější zapojení. Žádná otrava, jako často se školním učením, to není, naopak děti se zábavnou formou naučí, k čemu se jednotlivé součástky používají a jak fungují.

Foto: archív výrobce

Boffin Magnetic Lite

Foto: archív výrobce

Boffin Magnetic Lite

Řada pedagogů v poslední době poukazuje na potřebu komplexnějšího technického vzdělávání, což se v jednotlivých školách začíná promítat i do rámcových vzdělávacích programů na základních a středních školách, kde kromě klasických dílen dostávají prostor i moderní technologie jako 3D tisk nebo robotika.

Stavebnice Boffin Magnetic Lite – stejně jako dražší verze s více dílky Boffin Magnetic – je tak jednou z cest, jak pomoci rozvíjet technické znalosti a dovednosti dětí formou, která bude nejen vzdělávat, ale i bavit.

Foto: archív výrobce

Boffin Magnetic Lite

Stavbu zvládnou i malé děti

Stavebnice je určena pro děti od osmi let. A skutečně i takto malé děti si s většinou projektů poradí samy. Boffin Magnetic se skládá z magnetické podložky založené na technologii spojující magnetismus a vodivou plochu. Na podložku se staví jednotlivé komponenty stavebnice – vodivá propojení, kondenzátory, přepínače, vypínače, tlačítka či rezistory a mnohé další.

Verze Lite je kompatibilní se všemi součástkami jako dražší bratříček. Hned v základním balení získáte 30 dílků, další se dají přikoupit. Navíc ale obsahuje toto provedení již zmiňovanou fixu pro snadnou tvorbu vlastních součástek, které jsou opravdu funkční, vytvořit si můžete například tlačítko.

S ohledem na široké možnosti celé stavebnice je pořizovací cena okolo 1500 Kč vcelku rozumná. Nejde totiž o jednoúčelovou hračku, která by po prvním použití skončila někde v polici, kde na ni bude tak akorát sedat prach.

Představení české stavebnice Boffin MagneticVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Boffin Magnetic

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Technické hračky podpoří rozvoj dětí

Při pohledu na nabídky jednotlivých obchodů mohou získat někteří rodiče pocit, že jejich ratolesti již všechny hračky mají. A to samé v bledě modrém platí...

Výběr článků

Načítám