Hlavní obsah

Vybrali více peněz, než chtěli. Na Poldu 7 přispěly stovky lidí

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Happy end bude mít nakonec vývoj kultovní hry Polda 7. Tvůrci ze studia Zima software tento týden přiznali hráčům, že na dokončení titulu nemají dostatek financí. Nakonec za pouhý den získali od fanoušků daleko více, než chtěli. Sedmé pokračování tak skutečně příští rok spatří světlo světa.

Tvůrci lákají na hru Polda 7Video: archív tvůrců

 
Článek

„Naším cílem je vytvořit sedmé pokračování této hry. Bohužel již nemáme dostatek financí na vývoj dalšího dílu, a proto to chceme zkusit zde, je to pro nás poslední možnost, jak tuto hru oživit. Věříme, že Polda má stále spoustu fanoušků, kteří budou ochotni nového Poldu podpořit,“ přiznali tvůrci.

Potřebné finance se rozhodli vybrat prostřednictvím serveru HitHit. Původně požadovali 400 tisíc korun, hráče se přitom snažili nalákat na atraktivní odměny – kromě elektronické verze hry například na herní podložku či pizza párty s autory.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 6.

To evidentně zafungovalo, a tak již v pátek odpoledne měli na kontě 645 577 Kč. Vzhledem k tomu, že přispívat bude možné ještě více než 40 dní a že vybraná suma roste o statisíce každý den, bude finální suma na podporu vývoje patrně ještě daleko vyšší.

„Vývoj jednoho dílu trvá zhruba 1,5 roku, a tudíž bychom chtěli sedmičku vydat na Vánoce 2021, někdy okolo listopadu. Prostě aby bylo možné dát si Poldu 7 pod stromeček. Účast na projektu již přislíbily hvězdy českého dabingu. Hlavní postavu Pankráce opět nadabuje Luděk Sobota, ale máme domluveného i Jiřího Lábuse, Martina Dejdara, Bohdana Tůmu, Valerii Zawadskou a další zvučná jména,“ uvedli tvůrci.

Vypadá jako kávovar. Vtipálci si vzali na mušku design PlayStationu 5

Hardware

Podle nich bude sedmý díl graficky v podobném duchu jako šestý díl. „Účast na projektu přislíbil vynikající výtvarník Karel Kopic. V předchozím díle si mnoho z vás stěžovalo na přílišnou jednoduchost, budeme se proto snažit, aby tento díl trochu více potrápil vaše mozkové závity,“ prozradili.

„Příběh se bude točit okolo mimozemského letadla a festivalu zvaného Celebritycon. To je místo, kde se schází mnoho světových celebrit. Budeme je tedy parodovat a dělat si z nich legraci. Nakonec Pankrác opět vyřeší složitý případ a zachrání svět,“ uzavřeli tvůrci.

Polda 6 se stále ještě nabízí v obchodech za necelých 300 Kč. Sedmičku získá každý, kdo přispěje částkou alespoň 449 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 6.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám