Hlavní obsah

V Německu odstartoval Gamescom, největší herní akce v Evropě

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

V sousedním Německu v úterý oficiálně odstartoval veletrh počítačových her Gamescom, který je největší v Evropě. Sjeli se tak na něj nejen nadšení fanoušci, kteří si chtějí sami vyzkoušet nové tituly, ale také tvůrci her a samozřejmě i výrobci počítačů a herního příslušenství.

Foto: Reuters

V Kolíně nad Rýnem se otevřel veletrh Gamescom

Článek

Brány výstaviště v Kolíně nad Rýnem budou otevřeny až do sobotního večera. Pořadatelé nicméně už nyní naznačují, že na pětidenní akci zavítá rekordní počet návštěvníků, loni jich bylo více než 370 000 z více než 114 zemí světa.

Lákadlem je jistě i velké množství vystavovatelů, na akci je jich více než tisíc. Prezentují se tu přitom světoznámé společnosti, jako jsou například Microsoft, Sony či Nintendo, ale také menší firmy s nezávislými tituly.

Fanoušci si budou moci na místě zahrát hry, jejichž premiéra je naplánovaná klidně až za několik měsíců. Stejně tak je ale možné si vyzkoušet nové „herní železo“, nouze nebude o nejrůznější periferie, nejnovější grafické karty či monitory. A samozřejmě nebudou chybět ani televizní a kapesní konzole.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám