Hlavní obsah

Teror v Bavorsku se podepíše i na největším evropském herním veletrhu

– Kolín nad Rýnem
Novinky, ort

Nedávné teroristické útoky v Bavorsku poznamenají i největší herní veletrh Gamescom, který se bude příští týden konat již tradičně v německém Kolíně nad Rýnem. Organizátoři se nechali již slyšet, že plánují speciální bezpečnostní opatření. Informovali o tom na svých webových stránkách.

Foto: David Ryneš, Novinky

Makety zbraní byly na předchozích ročnících Gamescomu naprostou samozřejmostí.

Článek

Návštěvníci by si na výstaviště neměli brát žádné batohy, případně jiná zavazadla. Pořadatelé je sice zcela nezakázali, plánují však zvýšené kontroly jedinců, kteří doporučení neuposlechnou. Lidé s batohy se tak budou muset podrobit důkladným kontrolám, a to nejen před vstupem na akci, ale i namátkovým kontrolám v průběhu.

Další opatření, které fanouškům akčních titulů příliš radost neudělá, je zákaz nošení maket zbraní. Velká část návštěvníků totiž chodí na veletrh v kostýmech svých oblíbených hrdinů, často tedy i s replikami zbraní.

To však na letošním ročníku nebude možné. Organizátoři zkrátka nechtějí riskovat, že místo makety někdo propašuje na výstaviště mezi tisíce návštěvníků skutečnou zbraň.

Veletrh Gamescom se bude konat od středy 17. srpna do neděle 21. srpna. Co přinesl loňský ročník, si můžete připomenout v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Černý měsíc v Bavorsku

Bavorsko v červenci zažilo několik tragických útoků. Nejprve zaútočil afghánský běženec nožem a sekyrou na cestující ve vlaku do Würzburgu a zranil pět lidí, než ho policie zastřelila.

O několik dní později zabil Němec s íránskými kořeny devět lidí u mnichovského nákupního centra Olympia a následně se v bavorském městě Ansbach odpálil odmítnutý syrský žadatel o azyl, přičemž zranil 15 lidí. K útoku v Ansbachu se přihlásila teroristická skupina Islámský stát.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Reuters a ČTK/AP

Červencové útoky v Německu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám