Hlavní obsah

Streamovací platforma Mixer končí, hráči zamíří na Facebook

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po velkých investicích z loňského roku se společnost Microsoft rozhodla nakonec vzdát boj s konkurenčními streamovacími platformami, jako je například Twitch. Její vlastní řešení zvané Mixer tedy končí, americký softwarový gigant místo toho nasměruje hráče na službu Facebook Gaming.

Foto: Profimedia.cz

Streamovací platforma Mixer končí.

Článek

Interaktivní streamovací službu založil Microsoft už zkraje roku 2016. Podobně jako v případě konkurentů šlo o platformu, kterou mohli hráči využívat k tomu, aby své výkony snadno sdíleli s dalšími uživateli Windows.

Aby Microsoft nalákal co nejvíce uživatelů, přidával postupně další funkce. Hráči například po jednom z updatů mohli pouštět hry rychleji a svižnější bylo i spouštění streamů. Klient Mixeru se tak stal nedílnou součástí Windows 10, nainstaloval se jako aktualizace.

Jak natáčet a streamovat videa

Internet a PC

Microsoft zaplatil slavné streamery

Patrně největší investice však čekaly Microsoft v loňském roce. Tehdy totiž podnik nasmlouval za obrovské sumy ty nejznámější streamery, aby přešli ze svých domovských platforem právě na Mixer. Smlouvy podepsal například Ninja či Shroud a šlo o částky v řádech milionů dolarů.

Ani to ale evidentně nestačilo k tomu, aby streamovací platforma od amerického softwarového gigantu získala nějak dramaticky větší uživatelskou základnu. Microsoft tak v noci z pondělí na úterý informoval o tom, že Mixer v podstatě končí.

Služba totiž bude pohlcena konkurenční platformou Facebook Gaming, která je v současnosti považována patrně za největší konkurenci po Twitch od Amazonu. Velký podíl trhu má pochopitelně ale také YouTube.

Foto: Profimedia.cz

Streamer Ninja

Facebook poroste

Radovat se z konce Mixeru může pochopitelně šéf největší sociální sítě na světě Mark Zuckerberg, neboť díky tomuto kroku se komunita Facebooku ještě více rozroste.

„Bez ohledu na to, kde se rozhodnete streamovat, svět je s vašimi herními videi lepším místem. S ohledem na konec Mixeru zveme celou komunitu na Facebook Gaming,“ prohlásili zástupci společnosti.

Za jakých podmínek se dohodl Microsoft na spolupráci s Facebookem, nebylo zveřejněno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám