Hlavní obsah

Slavná strategie Command & Conquer vypadá v novém kabátě brilantně

Novinky, abr

Letos bychom se měli po 25 letech dočkat předělávky původní hry Command & Conquer, vycházet má zkraje léta. Tvůrci ze studia Electronic Arts (EA) však již nyní zveřejnili první snímky toho, jak bude remaster vypadat v rozlišení 4K. To přitom v době vydání titulu nepodporoval žádný počítač na světě, většina monitorů totiž nenabízela ani Full HD rozlišení.

Ukázka ze hry Command & Conquer RemasterVideo: archív tvůrců

 
Článek

Mladší ročníky pravděpodobně Command & Conquer již pamatovat nebudou. Nicméně tento titul způsobil před čtvrtstoletím bez nadsázky revoluci. Do té doby totiž hráči mohli brouzdat tak maximálně po písčitých pláních ve hře Dune II, Command & Conquer místo toho přinesl velký rozmanitý svět.

Za původním titulem Command & Conquer stojí studio Westwood, které první díl uvedlo na pulty obchodů už v roce 1995. Vydání remasterované verze je naplánováno na 5. června, kdy se bude nabízet za 20 dolarů (450 Kč). V prodeji se nicméně objeví také limitované edice s nejrůznějšími sběratelskými předměty, které pochopitelně budou citelně dražší.

Jedna z nejočekávanějších her roku vyšla ještě před premiérou, v úpravě pro PlayStation 1

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Remaster Command & Conquer

Foto: archív tvůrců

Remaster Command & Conquer

Vzhledem k tomu, že studio Westwood bylo v roce 2003 pohlceno společností EA, má nové vydání na starosti právě tento herní dům. A první ukázky vypadají velmi slibně, v rozlišení 4K totiž vypadá tento titul krásně ostře a málokdo by pravděpodobně tušil, že má na zádech již 25 křížků.

Nově se tak hráči mohou těšit na jemnou grafiku, ve které nechybí líbivě vyhlížející 3D modely. Tvůrcům se nicméně podařilo zachytit autentičnost tehdejší doby v některých 2D prvcích – krásně vidět to jde například při výbuších.

Remaster Command & Conquer tedy nebude jen nostalgickou vzpomínkou, ale podle všeho důstojným zástupcem strategických her.

Foto: archív tvůrců

Remaster Command & Conquer

Foto: archív tvůrců

Remaster Command & Conquer

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní hry fungují i na pomalých PC

Ještě před pár lety platilo, že hráči potřebují extrémně výkonné počítačové sestavy. Příchod cloudového hraní ale mnohé změnil, díky tomu fungují i moderní hry...

Výběr článků

Načítám