Hlavní obsah

Jedna z nejočekávanějších her roku vyšla ještě před premiérou, v úpravě pro PlayStation 1

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titul The Last of Us: Part II má vyjít až letos v květnu, netrpěliví fanoušci si jej nicméně mohou vyzkoušet již nyní. Má to snad jen jediný háček, místo prvotřídní grafiky, kterou nabízí PlayStation 4, je totiž novinka upravena pro první generaci televizní konzole od Sony.

Hra The Last of Us: Part II v úpravě pro PlayStation 1Video: archív tvůrce

 
Článek

Tento unikátní počin má na svědomí technologický nadšenec Bearly Regal, který herní ukázku předělal právě do grafiky pro PlayStaton 1. Místo remaku jde tedy o demake, který si případní fanoušci mohou vyzkoušet v rámci exkluzivity Dreams.

Podobné retro předělávky nejsou pro Regala žádnou novinkou. V minulosti stejným způsobem předělal například moderní tituly Cyberpunk 2077 či Death Stranding. Pojilo je vždy jedno a to samé – byly předělány ve stylu pro PlayStation 1.

Upoutávka na hru The Last of Us Part IIVideo: Naughty Dog

To je poměrně zajímavé, neboť lidé díky tomu zjistí, jak by moderní tituly vypadaly, kdyby vyšly v éře první generace televizní konzole od společnosti Sony. Ta se začala prodávat již na konci roku 1994.

Mimochodem tato retro ochutnávka vypadá daleko lépe než většina her z té doby. Samozřejmě je to do určité míry dáno tím, že je využíván hardware PlayStationu 4, který má citelně vyšší výkon než jednička.

Kdy vyjde pokračování jedné z nejlepších her? The Last of Us Part 2 už není tajemstvím

Hry a herní systémy

The Last of Us: Part II je jednou z nejočekávanějších her posledních let, v rámci tohoto titulu se vrací hlavní hrdinové Joel a Ellie. Děj se odehrává pět let později proti prvnímu dílu, kdy je Ellie již mladá dívka, která hraje na kytaru, ale také touží po pomstě.

Jak moc se liší upravená verze od té finální, bude jasné až při květnové premiéře. Exkluzivitu Dreams je možné stahovat již nyní pro PlayStation 4.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry The Last of Us Part 2

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám