Hlavní obsah

Populární videohra se změní k nepoznání. Kvůli koronaviru

Novinky, abr

Rozšířit zákeřný virus po celém světě a vyhubit lidstvo – to byl hlavní úkol hráčů v titulu Plague Inc. V době, kdy prakticky celá planeta bojuje s koronavirem, je však tato herní náplň značně kontroverzní. Proto se tvůrci rozhodli, že princip hry převrátí úplně naruby.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Plague Inc.

Článek

Titul Plague Inc. vyšel už před osmi lety a od té doby se těší stále větší popularitě. Je to dáno i tím, že se postupně rozšířil prakticky na všechny herní platformy, aktuálně je k dispozici pro iOS, Android, Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One a dokonce i Windows Phone.

Není bez zajímavosti, že s šířením koronaviru popularita této hry dramaticky vzrostla. Skoro to vypadalo, že si hráči chtěli ve virtuálním prostředí vyzkoušet, jak by podobná zákeřná nemoc mohla ochromit celý svět.

Hra, kde v roli zákeřné nemoci musíte vyhladit lidstvo, trhá v Číně rekordy

Koktejl

V Číně dokonce byla popularita tohoto pandemického simulátoru tak vysoká, že ji nakonec tamní režim úplně zakázal. Obával se totiž toho, že lidé krátící si hrou čas v karanténě budou propadat do depresí s tím, že se boj proti koronaviru ve skutečném světě marný.

Právě možné deprese mezi hráči s ohledem na současnou situaci vedly vedení studia Ndemic Creations, které za hrou stojí, aby populární titul předělali. Několik posledních týdnů tak tvůrci pracují na nové aktualizaci, která by měla smysl hry převrátit úplně naruby.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Plague Inc.

Nově budou hráči naopak svět bránit před šířením viru, místo toho, aby se jej snažili vědomě rozšířit. V podstatě si tak kdokoliv bude moci vyzkoušet nelehkou práci zákonodárců a hygieniků, kdy bude muset bojovat s nedostatkem ochranných pomůcek, dezinfekcí a léků. Stejně tak bude muset omezovat pohyb lidí a rozhodovat o tom, kam budou smět chodit a kam nikoliv.

Hlavní úkol je tedy jasný – zachránit celý svět. Kdy bude aktualizace vydána, není zatím jasné. Tvůrci nicméně přislíbili, že bude zadarmo.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám