Hlavní obsah

Počítačová hra o životě v ghettu reprezentuje Česko v mezinárodní soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňská počítačová hra GhettOut, která simuluje život v ghettu, bude zastupovat Českou republiku v mezinárodní soutěži o evropskou cenu prevence kriminality ECPA 2009. Hru plzeňské společnosti Tady a Teď vybralo z celé ČR ministerstvo vnitra a poslalo ji do evropského finále, které se uskuteční v prosinci ve Švédsku. Vítěz soutěže získává odměnu 20 000 eur (500 000 Kč). Uvedla to krajská radní pro sociální věci Dagmar Terelmešová.

Foto: mif, Novinky

Hra GhettOut

Článek

Soutěž každý rok oceňuje nejlepší evropský projekt v prevenci kriminality a podporuje výměnu zkušeností z úspěšných projektů. Cílem navrženého projektu musí být snaha o snížení kriminality a z ní plynoucího strachu veřejnosti.

Foto: mif, Novinky

GhettOut

Počítačová hra GhettOut simuluje situaci lidí ze sociálně vyloučených lokalit. Představuje izolovaný život v sociálním ghettu, kde se žije bez pravidelné práce, v rodinných sítích a ve spárech drobné kriminality. Lidé se zde potýkají s problémy v bydlení, s kriminalitou i s diskriminací na úřadech.

Foto: mif, Novinky

GhettOut

Hra připravuje hráče na úspěšné zapojení do většinové společnosti. Učí je rozlišovat mezi úspěšnými a neúspěšnými životními strategiemi. Mohou si na vlastní kůži vyzkoušet, které strategie je dovedou k přestěhování mimo ghetto, nebo naopak do spirály dluhů a kriminality.

Foto: mif, Novinky

GhettOut

Hráč se pohybuje v městské části Vybydlov a s pomocí lektorů si má do roka sehnat nové bydlení. Může k tomu volit různé činnosti včetně nelegálních anebo získat práci a udržet si ji.

Foto: mif, Novinky

GhettOut

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám