Hlavní obsah

Nová kapesní konzole Nintenda již v listopadu

Japonský výrobce počítačových her Nintendo zahájí 1. listopadu v Japonsku prodej svého nového kapesního herního přístroje DS, který bude mít i fotoaparát a přehrávač hudby. Nový přístroj se má podle odborníků stát konkurentem iPodu a mobilních telefonů se zabudovaným fotoaparátem.

Článek

Nový přístroj od Nintenda by se měl prodávat za 18 900 jenů (3150 Kč), současné modely stojí 16 800 jenů. Nová konzole bude také vybavená vyspělými funkcemi pro bezdrátovou komunikaci, bude mít větší obrazovku a bude tenčí.

Společnost Sony zároveň uvedla, že prodej její televizní konzole PlayStation 3 a příruční verze Portable je nyní vyšší o 30 procent, než si firma naplánovala. Sony proto očekává, že se jí podaří prodat do konce března příštího roku deset miliónů přístrojů, jak si původně naplánovala. Nová konzole od Nintenda jí tedy prý neohrozí.

Nintendo prodalo v období duben až červen na celém světě 6,94 miliónu přístrojů DS. Přenosný přístroj PlayStation Portable si ve stejném období koupilo 3,72 miliónu zákazníků, napsala agentura Reuters.

Herní konzola Wii a DS jsou hlavními pohony růstu zisku Nintenda. Díky vysokému zájmu o oba přístroje akcie společnosti vzrostly za poslední tři roky více než trojnásobně.

Úspěch konzole Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám