Hlavní obsah

Nintendo ztrojnásobilo zisk, poptávku podpořila pandemie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo v prvním finančním pololetí více než ztrojnásobil provozní zisk na 291,4 miliardy jenů (zhruba 64 miliard Kč) z 94 miliard jenů před rokem. Firma také uvedla, že poptávku po jejích produktech podpořila pandemie, kvůli které lidé více času tráví doma.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

V pololetí, které skončilo 30. září, firma zvýšila tržby meziročně o 73 procent na 769,5 miliardy jenů (168,2 miliardy Kč). Podnik předpověděl, že v celém finančním roce prodá zhruba 24 milionů herních konzolí Switch. Odhad celoročního prodeje tak firma zvýšila z dosud předpokládaných 21 milionů.

Překvapivé ale navzdory tomu je, že prodeje několik let starého Switche stále stoupají navzdory tomu, že si mají v listopadu odbýt prodejní premiéru hned čtyři nové konkurenční konzole – konkrétně PlayStation 5 a 5 Digital Edition, dále pak Xbox Series S a Series X.

Konzole Switch táhne i po letech. Zájem předčil očekávání

Hardware
Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Čistý zisk Nintenda se v pololetí také více než ztrojnásobil na 213,1 miliardy jenů (46,6 miliardy Kč). Firma nyní předpokládá, že za celý finanční rok zvýší čistý zisk o 16 procent na 300 miliard jenů a tržby o sedm procent na 1,4 bilionu jenů, uvedla agentura Kjódó.

Zvýšené prodeje podpořila v uplynulých měsících především pandemie koronaviru, kvůli které tráví lidé více času doma a hledají způsoby, jak se zabavit. Z toho mimochodem těží celý videoherní průmysl, kterému stoupnou podle dosavadních odhadů tržby o pětinu. [celá zpráva]

Představení levné konzole Xbox Series SVideo: archív výrobce

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

Představení levné konzole Xbox Series XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám