Hlavní obsah

Nintendo expanduje s konzolí Switch na čínský trh

– Tokio/Peking

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo oznámil, že 10. prosince oficiálně uvede svou herní konzoli na trh v pevninské Číně. Bude se zde prodávat za 2099 jüanů (6850 Kč), partnerem bude čínská technologická skupina Tencent. Informovala o tom agentura Reuters.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Cena Nintendo Switch na čínském trhu odpovídá podle Reuters cenové politice produktu v zemích, jako je Japonsko či Spojené státy. Vedle vlastního herního zařízení s roční zárukou dostane čínský zákazník i hru New Super Mario Bros U Deluxe. V následujících týdnech Nintendo v Číně uvede spolu s herní konzolí Switch Lite, kterou představilo v září, i hry Mario Kart 8 Deluxe a Super Mario Odyssey.

Nintendo opět dobývá svět fitness her s Ring Fit Adventure

Hry a herní systémy

Nintendo Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Odpor regulačních orgánů

Zatímco trh s herními konzolemi v Číně roky brzdil odpor regulačních orgánů, země se mezitím stala největším trhem s mobilními telefony. Z toho profitoval i Tencent, který mimo jiné vyvíjí hry pro chytré telefony.

Herní konzole PlayStation 4 japonského výrobce elektroniky Sony se po uvedení v Číně v roce 2015 příliš nerozšířila. „Věříme, že (konzole) Nintendo Switch do roku 2022 na trhu předstihne PlayStation 4 jak na legálním, tak na černém trhu,“ uvedl analytik Daniel Ahmad ze společnosti Niko Partners.

Díky partnerství s Tencetem si Nintendo podle Ahmada rozšíří portfolio her o ty, které jsou populární na čínském trhu, čínská firma může navíc poskytovat technickou podporu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Konzole Shield předběhla svou dobu. Bohužel

Výrobci televizních konzolí se v posledních měsících předhání, kdo přijde se zajímavější službou cloudového hraní – tedy s platformou, díky které nebudou...

Malá kapesní konzole nabídne oslnivý výkon

Prorazit na trhu kapesních konzolí se bude snažit nový model zvaný Smach Z. Navzdory kompaktním rozměrům má nicméně tato novinka velké ambice, neboť nabídne...

Výběr článků

Načítám