Hlavní obsah

Nintendo opět dobývá svět fitness her s Ring Fit Adventure

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli se japonskému hernímu gigantu Nintendo nedá něco odepřít, tak je to chuť přinášet inovace, a hlavně začlenit do pasivního hraní také fitness aktivitu. Po úspěchu všech fitness hříček na Wii a Wii U se dočkala i jejich nejnovější herní konzole Switch své fitness hry a tvůrci zde opět uhodili hřebíček na hlavičku.

Upoutávka na hru Ring Fit AdventureVideo: Nintendo

 
Článek

Nejnovější fitness hra zvaná Ring Fit Adventure v sobě totiž kloubí tradiční japonské RPG hry se souboji s nutností provádění různých cviků. V balení se kromě hry nachází i speciální cvičící kruh z pevného materiálu a malý stahovací pásek s kapsičkou. Do obou příslušenství se vloží herní ovladače Joy Con a vše je připraveno k hraní a cvičení.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Ring Fit Adventure

Titul má dva hlavní režimy. Jeden coby Adventure (příběhový režim) a poté čistě cvičící. V příběhu si hráč vytvoří svého avatara a musí zachránit místní světy od antagonisty Dragauxe. Ve stylu například Super Maria tak hráč prochází jednotlivé světy rozpadlé na několik úrovní, kde pomocí aktivního cvičení sbírá mince a bojuje s protivníky.

Čekání je u konce. Kapesní konzole Switch Lite dorazila do Česka

Hardware

Pohyb po úrovních je zajištěn běháním na místě a i to je rozděleno na několik variant. Po rovném virtuálním povrchu stačí běhat normálně, v bahně či do schodů je nutno zvedat kolena vysoko. Cviky na spodní část jsou monitorovány Joy Conem připevněným ke stehnu pomocí stahovacího pásku s kapsičkou. Horní část je naopak monitorována pevným kruhem.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Ring Fit Adventure

Zde musím zpozornit majitele odlehčené verze konzole Nintendo Switch Lite. K hraní je nutné mít oddělitelné Joy Cony, takže si je budou muset dokoupit. U klasické verze Nintenda Switch ale nikoli, jelikož ten má právě oddělitelné ovladače.

Kruh lze tisknout k sobě či od sebe a díky pevnému materiálu je i tato aktivita celkem náročná, jelikož materiál klade značný odpor. Ačkoliv ne takový, aby se jednalo o nějaké náročnější posilování, cviky se zaměřují hlavně na zpevnění středu těla a rychlé kardio.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Ring Fit Adventure

Během procházení virtuálními úrovněmi hráč naráží na různé obludky a bojuje prováděním vybraných cviků. Protivníky lze porážet tradičními dřepy nebo sedy a lehy. Paže a prsa se procvičí s kruhem, kdy hráč musí buďto pevně s pauzami kruh roztahovat od sebe, nebo naopak tlačit k sobě.

Po vzoru tahových soubojů si hráč dokonce vybírá i cviky, které zasáhnou buďto jednoho protivníka, nebo celou skupinku. Nové cviky, vyšší náročnost a více opakování se postupně procházením příběhového režimu zvyšují a během hraní se nejedná o šílené skoky v obtížnosti, ale příjemné pomalé navyšování.

Foto: archív tvůrců

Ukázka Ring Fit Adventure

Pokud však neholdujete příběhu, tak je tu několik režimů na klasické protahování a cvičení. Zde si lze zahrát rychlý režim Quick Play nebo si procvičit vybrané partie v režimu Custom. Dokonce se zde nachází i pasivní režim Multitask, kde hráč nepotřebuje plnit určité úkoly s nutností mít obraz ze hry. Lze si tak v klidu u filmu cvičit s kruhem, načež tyto pasivní cviky dodají po zapnutí titulu hráči dodatečné bonusy.

Policistou s bojovníkem na řetězu v akční řežbě Astral Chain

Hry a herní systémy

Technickým zpracováním je titul funkční a jednoduchý. Stylizace je pohádkově roztomilá a po této stránce nejde titulu nic vyčíst. Příběhový režim vypadá dobře a ačkoli se nejedná o ukázku toho, co konzole zvládne, design podporuje hratelnost.

Ring Fit Adventure vyšlo exkluzivně pro Nintendo Switch.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám