Hlavní obsah

Nejlepší konzole od Nintenda před Vánocemi? Záleží na barvě

Zkraje října se začala oficiálně prodávat nejlepší konzole od společnosti Nintendo. Model Switch OLED byl ale už krátce po startu prodeje beznadějně vyprodaný, prakticky všechny dodávky byly rozebrány v rámci předobjednávek. Lidé, kteří chtějí novinku k Vánocům, by se měli zamyslet nad zvolenou barvou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Článek

Z informací tuzemských obchodů totiž vyplývá, že větší zájem byl patrně o červenomodré provedení. U něj prodejci uvádějí, že již letos skladem nebude. V případě bíločerné varianty je však situace jiná, ta by měla ještě před Štědrým dnem dorazit.

Žádné garance ale obchodníci svým zákazníkům nedávají. Koneckonců i v případě loňských konzolí Xbox Series X a PlayStation 5 je situace stále taková, že ani půl roku po objednávce nemají lidé stále své herní konzole doma.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Případní zájemci za Switch OLED zaplatí 9490 Kč. Výrobce tedy nastavil cenu novinky na úplně stejnou sumu jako v případě původního switche. Ten díky příchodu novinky se slůvkem OLED v názvu zlevnil o tisícovku na 7790 Kč. Původní hybridní konzole od Nintenda se přitom nevyprodává, výrobce počítá s tím, že se bude nabízet společně s novinkou.

Patrně největším vylepšením u nového switche je přítomnost OLED displeje, což koneckonců naznačuje už samotný název. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Po nejlepší konzoli od Nintenda se jen zaprášilo. Je beznadějně vyprodaná

Hardware

Vylepšeno bylo také vnitřní úložiště, které místo původních 32 GB nabízí nyní kapacitu 64 GB. Ostatní hardware, který se podílí na celkovém výkonu konzole, však zůstal nezměněn. To v praxi znamená, že všechny tituly bude možné hrát přímo na konzoli v rozlišení 720p a v doku u televizoru či monitoru v rozlišení 1080p.

Zmiňovaný dok navíc nově nabízí LAN konektor, samotná konzole se pak chlubí vylepšeným audio systémem a zcela přepracovaným polohovatelným stojánkem. Ten je nyní větší, měl by tedy být při hraní stabilnější.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám