Hlavní obsah

Dočkají se konečně hráči? PlayStation 5 se bude vyrábět rychleji

Společnost Sony se chystá během následujících osmi měsíců vyrobit dalších 14,8 milionu PlayStationů 5. V telefonátu s investory to během oznamování finančních výsledků potvrdil Hiroki Totoki, který má v Sony na starosti oddělení auditu a dohledu. Snažil se tak mírnit obavy z toho, že by firma nebyla schopna vyrábět nové konzole kvůli čipové krizi.

Představení televizní konzole PlayStation 5 od SonyVideo: archiv výrobce

 
Článek

Podle něj má totiž Sony zajištěné součástky na to, aby byl podnik schopen takové množství konzolí vyrobit. „Stanovili jsme si, kolik konzolí chceme dodat na trh. Čipy na takové množství PlayStationů 5 máme zajištěné,“ prohlásil sebejistě Totoki.

V podstatě tím potvrdil, že tempo dodávek na trh se zrychlí. Za uplynulých osm měsíců totiž Sony dodalo zákazníkům více než 10 milionů konzolí. Během nadcházejících osmi měsíců chce však podnik dodat bezmála 15 milionů PlayStationů 5.

PlayStation 5 byl trefou do černého, Sony hlásí nárůst zisku

Hardware

„Nemám obavy, že by nás čipová krize brzdila. Náš cíl, aby do konce března 2022 mělo PlayStation 5 více než 22,6 milionu hráčů, splníme,“ ujistil Totoki.

PlayStation 5 se nabízí ve dvou různých provedeních. Standardní pětka vyjde případné zájemce na 13 490 Kč, verze bez mechaniky zvaná Digital Edition pak na 10 790 Kč.

Foto: archív výrobce

PlayStation 5

Oficiálně prodej začal loni 19. listopadu – v zahraničí ještě o týden dříve, tedy 12. listopadu. Nicméně již od začátku loňského září si mohli lidé obě konzole zakoupit v rámci předobjednávek. A zájem ze strany uživatelů byl tak vysoký, že v době oficiálního startu prodejů nebyla na pultech obchodů ani jedna konzole – vše se rozebralo v rámci předobjednávek.

Sony se snaží postupně dodávat na trh další a další konzole, nabídka ale stále převyšuje poptávku – tuzemské i zahraniční obchody hlásí neustále vyprodáno. Situaci nevylepšují ani překupníci, kteří stihli objednat PlayStation 5 dříve, na internetových bazarech nabízejí nerozdělané konzole s několikatisícovým příplatkem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám