Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Spike Lee's The Twilight Zone – netradiční RPG

Novinky, Radovan Blažek

RPG se dá pojmout i jinak, než jako neustálé procházení nekonečnými dungeony (žaláři) a souboje s příšerami. Stačí pár drobných změn a rázem před sebou máme vskutku originální hru.

Článek

A to i přesto, že už se na první pohled nezapře, že byl jako vývojářský nástroj použit RPG Maker, který svým dílem přispěl k devastaci tohoto žánru. Nicméně zapomeňte na nějaké zachraňování království před hrozbou z podzemí, tady se příběh odvíjí poněkud jinak.

Čtyři postavy se zde nešťastnou náhodou přimotají do cesty lehce psychopatickému režisérovi, který se jmenuje stejně jako hra samotná Spike Lee. Ten je přinutí hrát ve svých filmech, které vypadají jako béčkové akční horory z osmdesátých let. Aby to nebylo málo, každá z herních postav je tak trochu ujetá do nějakého filmového nebo herního idolu.

Takováto kombinace dává vzniknout mnoha humorným scénám, pro jejichž pochopení je však nutný alespoň zběžný přehled o popkultuře. Vtipy jsou přednášeny v mnoha animovaných scénách, které překvapí lehkostí svých dialogů stejně jako celkovou nadsázkou.

DOWNLOAD, homepage, 7.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

Videohra Cut & Paste – excelentní experiment

Experimentální hry mnohdy zajímavě ukáží nějaký nový směr, ale co se samotného hráčského prožitku týče, bývá to horší. To však rozhodně neplatí o této hře,...

Výběr článků

Načítám