Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Heed – filozofická adventura

Novinky, Radovan Blažek

Docela dobrá zpráva je, že se mezi tituly zdarma čím dál tím více objevují adventury s filozofickým nádechem. Ty si nekladou za cíl ani tak hráče pobavit, jako ho přivést k přemýšlení. Tentokrát nepůjde o nic menšího než hledání smyslu života.

Článek

Vše začíná docela silnou existenciální krizí hlavního hrdiny. Ani není divu, protože pohybovat se v podivně nazelenalém světě a potkávat duchy zemřelých lidí, to musí být docela solidní nápor na psychiku.

Přesto se však nesmíte vzdát a postupovat pomalu kupředu. Místy to připomíná hopsavou arkádu, ale hlavní jádro celého hraní leží v řešení různých problémů. Ty jsou svým způsobem zajímavou metaforou pro různé životní situace a právě zde leží celé kouzlo hry – pokud se nad nimi budete chtít zamýšlet, hledat různé skryté narážky a jinotaje, pak si dozajista užijete.

Myslím, že z výše uvedeného popisu je zcela zřejmé, pro koho je hra určena. Není to žádné jednoduché, odpočinkové nebo akční hraní pro ukrácení dlouhé chvíle. Tohle je – filozofická adventura. Doslova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám