Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Axiebal 7 - koulela se kulička

Novinky, Radovan Blažek

I když her, ve kterých máte ovládat neposednou kuličku, existuje spousta, pokud se spojí nápaditý design úrovní s dobrou hratelností, není důvod nepodlehnout znova.

Článek

V době, kdy se prakticky vše předělává do třetího rozměru anebo alespoň do izometrických pohledů, může obyčejná ptačí perspektiva působit poněkud zastarale. Pro celkovou hratelnost je to však rozhodně lepší volba, k dokonalosti schází už jen větší rozhled.

Úkol je jako obvykle velice jednoduchý: sesbírat všechny vlaječky a najít východ. Sami už jistě tušíte, že přitom nesmíte spadnout do žádné z propastí. Naštěstí tato kulička umí i skákat, čímž překonáte menší překážky, na ty větší pak slouží mosty a můstky, nezřídka kdy pohyblivé.

Při neúspěchu naštěstí nemusíte opakovat hned celou úroveň (některé jsou opravdu rozsáhlé), ale budete navráceni na jeden z checkpointů. Nepříliš vysoká obtížnost se tak pozitivně promítá do celkové hratelnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Area 51 – pozor na alieny!

V poměrně krátké době máme čest s dalším titulem z dílny Midway, který byl původně komerční, ale nyní je uvolněn k volnému šíření. Tentokráte zjistíme,...

Hrajeme zdarma: Broken Sword 2.5 – návrat klasiky

Některé hry jsou natolik populární, že pokud se jejich fanoušci nedočkají pokračování, vytvoří si své vlastní. To je i případ populární adventury Broken Sword....

Výběr článků

Načítám