Hlavní obsah

HRA: Penumbra - hororová adventura

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrzení, že adventury jsou mrtvý žánr, dostalo s touto hrou značnou trhlinu. Zdařilým kombinováním klasických principů s těmi, jaké znáte z 3D akcí, totiž dělá společně s hrůzostrašnou atmosférou ze hry mistrovské dílo.

Článek

Postupem času převzaly od adventur tuto roli kvalitní 3D akce. Nejenom, že v nich musíte používat hlavu a kombinovat různé předměty, abyste se dostali dál, ale ve hře naleznete místa, kdy sebou leknutím skutečně trhnete.

To lepší z obou žánrů v sobě kombinuje Penumbra. V podstatě se ani nejedná o hru v pravém slova smyslu, ale o technologickou ukázku enginu, který vzdáleně připomíná Half-Life 2. I zde můžete libovolně brát předměty do rukou, přemisťovat je, házet s nimi, ničit je, zkrátka vše, co vás napadne.

Přitom pátráte v obrovské opuštěné budově kdesi na severu po otci hlavního hrdiny. Všude se to jen hemží podivnými stíny, v dálce kvílí vítr a vy se bojíte. Přitom zároveň žasnete, jak je hra skvělá.

DOWNLOAD, homepage, 160 MB, 10/10

Reklama

Související články

HRA: Twin Towers - originální klon Tetrisu

I když v této hře budeme mít co dočinění s padajícími kostkami, nebude to taková nuda, jak by se mohlo zdát. Impuls novosti totiž titulu vdechnou obyčejné...

HRA: Water Panic - vodní hrátky

Léto už je nenávratně za námi, nezbývá nám nic jiného, než na něj nostalgicky vzpomínat. Pomoci vám v tom může také dnešní hra, která se komplet odehrává...

HRA: OrbitZ - vesmírná logika

Poměrně klasický herní princip známý z mnoha jiných logických titulů zde byl zabalen do vesmírného hábitu tak zdařile, že záhy zapomenete na všechnu...

Výběr článků

Načítám