Hlavní obsah

HRA: Gate 88 - vesmírná střílečka a strategie

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gate 88 není pouhou vesmírnou střílečkou, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale obsahuje v sobě i prvky strategie, navíc nabízí naprostou volnost pohybu. Je docela možné, že jakmile do ní proniknete, zahltí vás na pěkně dlouhou dobu.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

U her se nesmí stejně jako u lidí dávat na první dojem - když jsem totiž Gate 88 nainstaloval a spustil, říkal jsem si něco o utrpení, kterému jsem vystaven, když musím pořád dokola hrát vesmírné střílečky. Prvních pár obrazovek tutorialu mě o tom přesvědčilo: ovládáte malou vesmírnou raketku, s níž musíte hájit vlastní základnu proti náletům nepřátel. Naštěstí jsem ale vytrval a prošel tutorial až do konce.

Má celkem čtyřicet obrazovek a dozvíte se v něm o stavění vlastní báze a o napadání cizí, vše si samozřejmě můžete hned vyzkoušet, ale chce to minimálně dvě hodiny volného času a solidní znalost angličtiny.

Pak už se můžete vypravit do samotné akce. Nacvičení ovládání taky kvůli vysoké setrvačnosti nějaký čas zabere a je rovněž nezbytné se naučit dobře mířit, protože bezhlavým střílením okolo sebe akorát snižujete účinnost zbraní, které se pak musejí dobíjet.

Ze začátku úrovně máte nějaký čas na zajištění základny a pak se začne odpočítávat limit, během nějž máte splnit zadaný úkol - ze začátku to bude většinou pouze obrana vlastní základny, ale později se dostaneme i k napadání té nepřátelské.

Gate 88 je perfektní střílečka s prvky strategie, své místo však najde jen u toho, kdo je ochoten se jí trochu hlouběji věnovat a něco se naučit.

DOWNLOAD, homepage, 12.3 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Ball Buster X - další Arkanoid

Ball Buster X je klasickým zástupcem rodu arkanoidů. V ničem nijak zvlášť nevybočuje, ale pokud máte zájem o jednoduchou zábavu na odreagování,...

HRA: Package - odpočinková logika pro dva

Máte chuť na jednoduchou, nenáročnou a odpočinkovou hru ve stylu Tetrisu, kterou můžete zapařit ve dvou na jednom počítači (není podmínkou)? Pak můžete...

HRA: Snake Clone - další had

Hada z mobilních telefonů znáte určitě všichni a pokud ne, určitě jste ho potkali v některé z jeho předělávek pro PC. Pojďte se tedy podívat na jeho další...

Výběr článků

Načítám