Hlavní obsah

HRA: Air Hockey - hokej s příchutí Becherovky

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nějakou dobu se teď ve hrách zdarma budeme věnovat sklizni těch nejlepších plodů Becherovka Game 2004. Začneme vítězem trochu opomíjené kategorie flashových her, kterým je Air Hockey, mimořádně povedené zpracování stolního hokeje.

Foto: archiv KGVUZ
Článek

Stolní hokej je mezi herními vývojáři poměrně populární téma. Snad proto, že není graficky příliš náročný a ani implementace fyzikálních zákonů, mezi něž patří hlavně oblíbená poučka o rovnosti úhlu dopadu a odrazu, není rovněž nikterak složitá. Co však odlišuje lepší a vynikající stolní hokeje od šedivé masy průměrných a špatných jsou stovky hodin, během nichž tvůrci odstraňují i ty nejmenší chybičky, které by mohly nějak kazit prožitek ze hry. A to, že do této kategorie spadá i Air Hockey, uznávám nejenom já, ale i celá odborná porota Becherovka Game 2004, která hře udělila první místo v kategorii flashových her.

O čem vlastně stolní hokej je? Pokud to víte, pak přistupte rovnou ke stahování, protože čekat na verdikt, který se stejně jen omezí na "stojí to za to", je zbytečné. Ale zpět k vysvětlení: každý ze dvou hráčů ovládá kolečko pohybující se po ploše, s nímž se snaží zasáhnout další kolečko simulující puk tak, aby skončilo v soupeřově brance.

Ovládání je jednoduché ba až intuitivní - kolečko uchopíte stiskem levého tlačítka myši a pak s ním hýbete. Na výběr máte dva herní módy (jednotlivý zápas a turnaj), potěší rovněž možnost jemného nastavení kvality dovedností počítačového spoluhráče.

A verdikt? Jak jsem říkal, stojí to za to.

DOWNLOAD, homepage, 0.5 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Light Driver 2 - jezdíme bezpečně

Automobilových simulací bývá mezi freewarovými hrami jako šafránu, a proto je třeba vzít za vděk i méně kvalitními. Light Driver je typicky reklamní hrou,...

Výběr článků

Načítám