Hlavní obsah

Heroes of the Storm - Nejpřístupnější MOBA hra s oblíbenými hrdiny

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jsme minulý rok zkoušeli technickou alfa verzi hry Heroes of the Storm od veteránů mezi herními vývojáři z Blizzardu, byli jsme doslova nadšený z toho, jak dokážou vzít překombinovaný žánr, osekat ho na svou podstatu a následně udělat velice zábavný titul. Nyní Heroes of the Storm oficiálně vyšlo pro všechny hráče a my je nemůžeme nic jiného než doporučit.

Upoutávka na hru Heroes of the StormVideo: Blizzard

 
Článek

O mechanikách Heroes of the Storm není nutno znovu popsat stohy virtuálního papíru. Vše jsme dopodrobna rozebrali v našich dojmech z minulého roku, kdy jsme mohli hrát již technickou alfu, a nyní se tak můžeme po dlouhém čekání zaměřit na to, jak se vývojářům z Blizzardu povedlo hru vybalancovat či představit novinky, které se za tu dlouho dobu objevily. [celá zpráva]

Foto: Blizzard Entertainment

Pandaren Chen Stormstout ničící nepřátelské jednotky

Ve zkratce se jedná o tzv. MOBA hru, kde proti sobě soupeří dva týmy po pěti členech. Ty musí prolomit dvě až tři nepřátelské cesty k jádru jejich základny. Oproti jiným MOBA hrám se však Heroes of the Storm liší tím, že mají více arén, ve kterých hrdinové soupeří a zároveň na nich mají důležité úkoly. Díky nutnosti plnit tyto úkoly, jsou tak Heroes of the Storm více zaměřeny na týmovou práci. Další změnou oproti ostatním MOBA hrám je to, že za zabíjení,jak nepřátelských hrdinů, tak počítačem ovládaných protivníků získává zkušenosti celým tým místo jedince.

Staří noví hrdinové

Od technické alfy se Nexus rozrostl o příjemných šest nových hrdinů. Přání mít aspoň dvojnásobek od technické alfy se však splnit nepovedlo, ale za to každý z nich opět představuje jiný styl hraní a v dobrém složení se naprosto skvěle doplňují. Přišli tak kousci, jako je pekelný Azmodan, či rytířka Johanna z Diabla, roztomilá trojice v jednom z The Lost Vikings a například také orský válečník Thrall, kouzelnice Jaina Proudmoore nebo šaman Rehgar.

Foto: Blizzard Entertainment

Kouzelnice Jaina Proudmoore z Warcraftu proti Siege tanku ze Starcraftu

Johanna tak například figuruje v soubojích jako tzv. tank, kdy díky svému štítu dokáže vydržet mnoho poškození, a stává se tak velice cenným článkem pro svůj tým při týmových soubojích. Rehgar naopak funguje jako podpůrný hrdina a zároveň postava schopná velkého poškození protivníků. Rehgar na bitevním poli uzdravuje své spolubojovníky, ale také jim pomocí kouzel zvyšuje sílu. Zato takový Azmodan se v roli specialisty zaměřuje pouze na co největší poškození svých protivníků.

Rovnováhu se tak vývojářům podařilo najít – a stále platí, že při troše štěstí a týmové hře lze odvrátit prohru a vyhrát nad papírově silnějším týmem. Stačí trochu zapojit mozek, spojit své síly a splnit jak úkol na bojišti, tak eliminovat jednoho hrdinu po druhém.

Větší variabilita prostředí, ale menší důraz na různorodost úkolů

Nexus se samozřejmě rozšířil také o nové arény, a to konkrétně o písečný Sky Temple, tak o pavoučí Tomb of the Spider Queen. Ve Sky Templu se hráči snaží získat pozornost dávných bohů, kteří následně pomáhají zničit nepřátelskou obranu. Právě na místech, kde se zajišťuje přízeň bohů, se odehrávají ty největší souboje a doopravdy se tam nevyplatí jít pouze s jedním hrdinou pro zdárné ovládnutí.

Foto: Blizzard Entertainment

Bitva o přízeň bohů v aréně Sky Temple

V Tomb of the Spider Queen naopak hráči sbírají předměty, které vypadávají z počítačem kontrolovaných malých pavoučků, které následně odevzdávají u oltáře pavoučí královny. Po požadovaném počtu odevzdaných předmětů královna vyvolá silné pavoučí bojovníky, kteří opět pomáhají zničit nepřátelskou obranu.

Tyto nové arény však bohužel momentálně patří k tomu slabšímu, co Heroes of the Storm nabízí. Všechny úkoly vypadají skoro stejně, svítí však na lepší časy. Na letošním videoherním veletrhu E3 se oznámila nová aréna, která vypadá velice zajímavě. Stejně tak jako oznámení od vývojářů, že se momentálně začnou snažit o doplnění hrdinů z řad herního Diabla, jelikož momentálně nejsilnější zastoupení má stále série Warcraft. [celá zpráva]

Upoutávka na Heroes of the Storm - The Eternal ConflictVideo: Blizzard Entertainment

Doopravdy zadarmo a pro všechny

Co se musí vývojářům nechat, je to, že hra jde doopravdy hrát úplně zadarmo, bez jakékoli peněžní investice. Každotýdenní rotace stále funguje a dostatek denních úkolů a různých bonusů za plnění vedlejších aktivit, jako je zvyšování úrovně jak profilu hráče, tak i hrdinů samotných, dává šanci na výdělek virtuálních zlaťáků. Za ty si lze opět kompletně všechny hrdiny koupit a našetřit i na ty dražší není zas takový problém.

Přístupnosti titulu také pomáhají nižší hardwarové nároky, které hra vyžaduje pro hraní, a tak si Heroes of the Storm zahrají i hráči se staršími či slabšími počítači.

Stačí se tak pouze zaregistrovat zde, stáhnout herního klienta spolu s hrou a hráč může jít ihned do akce. Od technické alfy se navíc přidalo mnoho režimů, kde může hráč trénovat proti počítačem ovládaným protivníkům, či před koupí hrdiny si ho vyzkoušet na menší mapě pro zjištění, zda hráči daná postava sedne.

Foto: Blizzard Entertainment

Hrdinové na cestě do boje

Heroes of the Storm jsou tak ve finále naprosto dokonale přístupnou hrou pro všechny hráče. Přístup vývojářů z Blizzardu dokazuje, že ne nutně překomplikované mechaniky určují zábavnost titulu, a otevírají tak svět MOBA her hráčům všech věkových kategorií. Zamrzí pouze stereotypnější úkoly, ale jinak se jedná o naprosto dokonalou hratelnost, jak je tomu u Blizzardu zvykem.

Heroes of the Storm vyšlo pro osobní počítače. Mimo digitální verzi zadarmo lze zakoupit také startovní balíček v krabičce, kde hráč získá natrvalo například pět hrdinů a speciální obleček pro Zeratula.

HODNOCENÍ: 9/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám