Hlavní obsah

Euro 2008: vychutnejte si evropský šampionát ve fotbale již dnes

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinou to bývalo tak, že jakékoliv speciální vydání fotbalu od EA měly pouze jiný obal a zaměření (MS, ME atd), hra ale zůstala zcela stejná. Teď se však mnohé změnilo, Euro 2008 se od fotbalu FIFA 2008 liší více než FIFA 2008 od simulátoru FIFA 2007, konečně. Hru jsme testovali na konzoli X-BOX 360.

Článek

Euro 2008 přináší především nový systém kliček, reálné chyby brankářů, počasí má už opravdu vliv na stav hřiště, góly z velké vzdálenosti jsou výjimečné a scénáře jsou zajímavější. Bohužel několik mušek na kráse se najde. Hra zřejmě nebyla dostatečně otestovaná, a tak si hráči stěžují na různé vážné či méně vážnější bugy.

Hlavním lákadlem nového simulátoru je mód Captain your country, ve kterém bojujete spolu s třemi dalšími spoluhráči o to, kdo pojede na mistrovství Evropy, kdo bude kapitán týmu, kdo bude vytáhnut z béčka do áčka atd. V průběhu zápasu jste neustále hodnoceni číselným ratingem, který se mění v závislosti na tom, jak se vám daří či nedaří. Hodnocení je však někdy podivné, rating vám někdy spadne či naopak vyskočí zcela zbytečně a nepodloženě.

:. Obě mužstva hrdě stojí bok po boku před zraky desetitisíců fanoušků.

Když hrajete mód Captain your country alespoň ve dvou u jednoho přístroje, tak jde o dobrou zábavu, bohužel však krátkou. Jakmile projdete kvalifikací a případně šampionátem, tak musíte hrát vše znovu, což člověka přestane brzy bavit.

Kličky fungují a pomáhají

Triky a kličky se tentokrát konečně povedly. Máte možnost využít velké množství triků, které nejenže působí reálně, ale když jsou použity ve vhodný moment, tak vám opravdu mohou výrazně pomoci v tahu na branku.

Co se podařilo je počasí a jeho vliv na kvalitu terénu. Když tak hrajete za horka, tak balón odskakuje daleko více a hra je úplně odlišná od té, kdy hrajete v dešti. Na hřišti jsou kaluže, ve kterých se míč zastavuje, zkrátka paráda. Hratelnosti to hodně přidá.

:. Úúúúú, to byl ale zákrok. Nereálné fyziky útočníka si ani nevšimnete.

Hra se oproti fotbálku FIFA 2008 konečně hýbe svižněji, v publiku znějí hymny jednotlivých států a je to jednoznačně obrovské zpříjemnění čekání na další ročník. Pokud se ovšem nad hřištěm zablýská a z ničeho nic jeden z protihráčů zmizí a stane se neviditelným jak ve hře, tak i na radaru, přestanete se asi usmívat. Poslední soud necháme na vás, my bychom i přes určité chyby neměnili.

Reklama

Související témata:

Související články

NHL 08 a FIFA 08 s sebou přinesou mnoho novinek

Přestože je již každoročním zvykem hráčů stěžovat si, že se v novém ročníku sportovních simulací od EA Sports nic výrazného nezměnilo, tak letos vytáhli...

Výběr článků

Načítám