Hlavní obsah

E3 2016: Sony zopakovalo úspěch loňské konference a opět se zaměřilo na skvělé hry

Novinky, David Ryneš

Po celkem vydařených konferencích firmy Bethesda či Microsoft přišla řada na společnost Sony. Ta si na herní veletrh E3 v americkém Los Angeles přivezla hromadu novinek a stejně jako minulý rok ukázala to nejlepší, co hráči v tomto ročníku mohli vidět.

Upoutávka na hru Days GoneVideo: Bend Studio

 
Článek

Sony nemohlo nastartovat perfektní atmosféru ničím lepším než novým dílem do série God of War. Ten se však nehonosí žádným pořadovým číslem, protože se přesouvá z Olympu do Valhally. V dlouhé ukázce jsme mohli vidět návrat protagonisty Kratose, který je nyní však starší a vousy zarostlý. Ikonické červené tetování však zůstává, ale novinkou v ukázce byl Kratův syn.

Tomu totiž Kratos dá za cíl ulovit zvěř, aby prošel zkouškou dospělosti. Během nahánění zvěře však na dvojici zaútočí tajemná monstra společně s rohatým obrem. Kratos s nimi však vytře podlahu a ukáže, že nepatří do starého železa. Nový God of War však nemá stanovené datum vydání, ale měl by vyjít ještě příští rok.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry God of War

Sundat nohu z plynu se však Sony nechtělo, a tak ihned po God of War přišlo oznámení nové zombie akční hry Days Gone. V ní se hráči ujmou role motorkáře, ale z obou ukázek, které na konferenci byly, toho moc kloudného nevzešlo. Days Gone však vypadají jako akčnější The Last of Us, ale je možné, že s dalšími informacemi tomu bude úplně jinak.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Days Gone

Po Days Gone zajásali všichni fanoušci, jelikož na řadu přišel prokletý titul The Last Guardian, který má po dlouhých devíti letech vývoje konečně datum vydání. Tím se stalo 25. října a jsme velice zvědaví, jak tento titul dopadne po uvedení na pulty obchodů.

Upoutávka na hru The Last GuardianVideo: gen Design

Dále mohla být k vidění ukázka z dalšího exkluzivního titulu pro konzoli PlayStation 4 a tím je Horizon: Zero Dawn. V něm se hráči ujmou role zrzavé bojovnice Aloy v prapodivném světě, který okupují robotická zvířata. Horizon: Zero Dawn vyjde v Evropě 1. března příštího roku a stojí za ním studio Guerilla Games, které nejvíce proslavila série Killzone.

V jízdě, kdy fanouškům padala čelist, Sony pokračovalo a po nádherném Horizonu následovala ukázka ze hry Detroit: Become Human. Ta ukázala opět hromadu možností, jak lze určité situace ve hře řešit, protože právě toto je typickým znakem studia Quantic Dream. To mohou hráči znát díky titulům, jako jsou Omikron: The Nomad Soul, Fahrenheit (Indigo Prophecy), The Heavy Rain či Beyond: Two Souls.

Upoutávka na hru Detroit: Become HumanVideo: Quantic Dream

Dále přišla na řadu hromada titulů pro připravované řešení virtuální reality od Sony, včetně obřího překvapení, a to oznámení sedmého dílu série Resident Evil. Ten vypadá, že se hodně inspiroval u tajemného dema P. T., které sloužilo jako reklama na nový Silent Hill, a tak série Resident Evil nabírá úplně nový směr.

Po tomto přišel šéf americké pobočky Shawn Layden s dalším esem v rukávu, aby potěšil všechny fanoušky legendárního maskota a jedné z nejvíce ikonických postav v éře prvního playstationu – Crashe Bandicoota. Oznámil totiž spolupráci s vydavatelským domem Acitivision na kompletně předělaných verzích prvních třech titulů právě ze série Crash Bandicoot.

Za obřího jásání a potlesku přišel na pódium slavný vývojář Hideo Kojima, který se proslavil nejvíce sérií Metal Gear Solid. Ten po problémech s vydavatelem Konami založil vlastní studio Kojima Productions a ukázal svůj nový projekt jménem Death Stranding. V něm opět navázal spolupráci s hercem Normanem Reedusem, se kterým spolupracoval už na onom zrušeném Silent Hillu. Ukázka však měla pouze navnadit na nový projekt, a tak přímo ze hry nebylo nic k vidění. Technologicky však titul vypadá působivě.

Upoutávka na hru Death Stranding Video: Kojima Productions

Dále už přišel sled několika her, jako je nová hra s pavoučím hrdinou Spidermanem, ukázka z nových Call of Duty: Infinite Warfare či hromada menších titulů. Jedno bylo však jisté, a to, že Sony nabídlo opět jednu z nejlepších konferencí, která se nesla v duchu od hráčů pro hráče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám