Hlavní obsah

Chtěli 500 000 Kč, dostali 7,3 milionu korun. Tvůrci Bulánků můžou slavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu večer byla ukončena crowdfundingová kampaň, ve které tvůrci ze studia SleepTeam vybírali peníze na dokončení nové verze slavných Bulánků. A finální účet je rozhodně povzbudivý, neboť fanoušci poslali mnohonásobně více peněz, než tvůrci původně požadovali.

Bulánci 2.0 na StartovačiVideo: archív tvůrců

 
Článek

Původně totiž tvůrci potřebovali na dokončení hry pouze 500 000 korun. Slíbili nicméně, že pokud se vybere více peněz, dodělají do hry daleko více obsahu – například nové zbraně, arény, fotbalovou minihru a další vylepšení.

Tvůrci se navíc zavázali, že vytvoří vesmírný level imitující stav beztíže. Ještě zajímavější je fakt, že Bulánky bude možné hrát také jako battle royale hru. Princip žánru battle royale je prakticky vždy stejný. S trochou nadsázky se dá říci, že vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Přesně na tomto principu staví tituly PUBG či Fortnite, které jsou zpravidla považovány za průkopníky tohoto stylu.

Trailer k první verzi BulánkůVideo: archív tvůrců

A právě na taková lákadla evidentně fanoušci slyšeli. Nakonec se totiž vybralo rekordních 7 308 770 Kč, přičemž dohromady přispělo 8541 lidí. Zatím žádný projekt na Startovači nebyl úspěšnější.

Každý, kdo přispěl částkou alespoň 400 Kč, získá příští rok při vydání plnou verzi Bulánků 2.0. Tvůrci v rámci kampaně nicméně nabízeli například i řadu upomínkových předmětů – sběratelské figurky, deskové hry, ale například také party s autory, možnost nadabovat si vlastního Bulánka či Bulánčí dort. A o ty byl také velký zájem.

Zájem o Bulánky překonal všechna očekávání. Vybraly se už tři miliony

Hry a herní systémy

„Bulánci 2.0 nebudou jen stará klasika v novém povlečení, ale přineseme i řadu novinek a vylepšení. Vy, kteří jste si oblíbili multiplayer, se máte na co těšit! Čekají na vás týmové přestřelky i dobývací mód, kde bude lítat peří. I milovníci singleplayeru si přijdou na své,“ konstatovali tvůrci.

V běžném prodeji by se Bulánci 2.0 měli objevit také v příštím roce, přesné datum ani prodejní cena však nebyly zatím zveřejněny.

Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám