Hlavní obsah

Slavná česká hra znovu ožije. Fanoušci poslali na nové Bulánky už dva miliony

Na přelomu tisíciletí vznikla jedna z nejslavnějších českých her – Bulánci. Zajímavý titul s 2D grafikou ale již pomalu odvál čas. Nyní se však tvůrci ze studia SleepTeam snaží o vstání z mrtvých, chystají verzi 2.0. A už nyní je jasné, že o novinku bude mezi hráči nebývalý zájem.

Bulánci 2.0 na StartovačiVideo: archív tvůrců

 
Článek

Bulánci se internetem začali šířit jako lavina zkraje roku 2002. Nebývalé popularitě se titul těšil i díky tomu, že byl nabízen zadarmo.

Každý z hráčů se ujal jednoho E.A.P., či chcete-li extrémně agresivního polštáře. Přestože grafika byla velmi jednoduchá a hrálo se v uzavřené aréně, která se akorát vešla na celou obrazovku počítače, srdce hráčů si tento titul rychle získal. Přeci jen kdo by nechtěl postřílet se samopalem nebo brokovnicí v ruce všechny nepřátelské polštáře.

Věhlas tohoto titulu dokonce přesáhl i české hranice, v roce 2003 vznikla anglická verze zvaná Combat Pillows, která však již byla placená a neobsahovala češtinu. Přestože hru tvůrci neustále vylepšovali a pokusili se dokonce i na portaci pro chytré telefony, postupně se na Bulánky zapomnělo.

Trailer k první verzi BulánkůVideo: archív tvůrců

Oprášit zašlou slávu se tvůrci snaží nyní. „Na vývoji už pracujeme, vydání plánujeme během příštího roku a vy nám v tom můžete pomoci. Vývoj vyžaduje spoustu času a prostředků, takže noví Bulánci už nemůžou být free, ale pokud nás podpoříte, dostanete je jako součást téměř každé odměny. A že je z čeho vybírat,“ uvedli tvůrci.

Společně s výzvou spustili také crowdfundingovou kampaň na Startovači, aby měli dostatek finančních prostředků na dokončení. Kampaň odstartovala v pondělí, přičemž tvůrci požadovali půl milionu korun.

Pac-Man či Super Mario. Legendární hry minulého století

Hry a herní systémy

Už v úterý odpoledne ale byla překonána meta dvou milionů korun, přičemž přispěly více než dva tisíce lidí. Přestože do konce kampaně zbývá ještě 29 dní, už nyní je jasné, že hra skutečně vznikne.

„Bulánci 2.0 nebudou jen stará klasika v novém povlečení, ale přineseme i řadu novinek a vylepšení. Vy, kteří jste si oblíbili multiplayer, se máte na co těšit! Čekají na vás týmové přestřelky i dobývací mód, kde bude lítat peří. I milovníci singleplayeru si přijdou na své,“ konstatovali tvůrci.

Slíbili zároveň, že novinka bude hratelná na prakticky všech aktuálně nabízených platformách. Na polštářové bitvy z pohodlí svého gauče si ale budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Foto: archív tvůrců

Bulánci 2.0

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám