Hlavní obsah

Ani slavný kouzelník nezabral. Videohra s Harrym Potterem po dvou letech končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2019 si premiéru odbyla videohra Harry Potter: Wizards Unite. Stálo za ní slavné studio Niantic, které se proslavilo hitem Pokémon Go. Všichni tedy očekávali, že nová hra bude naprostý hit. To se ale nakonec nestalo. A co hůř, tvůrci posílají po dvou letech kouzelnický titul do křemíkového nebe.

Harry Potter: Wizards Unite Video: archív tvůrců

 
Článek

Harry Potter: Wizards Unite sliboval napínavou dějovou linku a řadu známých postav z kouzelnického světa, nainstalovat si jej mohli lidé na chytré telefony či tablety s operačními systémy Android a iOS od Applu.

Tvůrci přitom nabízeli titul zadarmo. Wizards Unite stavělo na principu rozšířené reality. To v podstatě znamená, že hráči celý kouzelnický svět viděli pouze s využitím telefonu. Zabudovaná kamera snímala okolní prostor a přenášela jej na dotykovou obrazovku. Na ní se zároveň objevoval celý kouzelnický svět.

Foto: archív tvůrců

Titul Harry Potter: Wizards Unite

Foto: archív tvůrců

Titul Harry Potter: Wizards Unite

Hráči se postupně mohli potkat s Harrym Potterem, ale také s jeho kamarády – nechyběla Hermiona Grangerová či Ron Weasley. Čelit zároveň museli také řadě nebezpečných nepřátel, kteří se přidali na stranu lorda Voldemorta.

Studio Niantic postavilo hru Wizards Unite na stejných základech, jakými se pyšní populární titul Pokémon Go. Ten si odbyl premiéru již v roce 2016, stále však baví desítky tisíc hráčů z různých koutů světa každý den.

Takového věhlasu se ale Wizards Unite nikdy nedočkal, a proto se nyní tvůrci rozhodli bez nadsázky „zavřít krám“. Už v lednu vypnou servery a hra se stane nefunkční.

Pokémoni nepřestávají bavit. Ani po pěti letech

Hry a herní systémy

Vstupenka do světa rozšířené reality

Alespoň v rychlosti připomeňme, že Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénuVideo: Novinky

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Reklama

Související témata:

Související články

Tvůrci Pokémon Go chystají nový mobilní hit

Studio Niantic vydalo před lety ve spolupráci s Nintendem jeden z nejpopulárnějších titulů posledních let – hru Pokémon Go. Nyní navázaly obě firmy opět...

Výběr článků

Načítám