Hlavní obsah

A je to tu. Hra Pokémon Go je už oficiálně i v Česku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní studio Niantic během víkendu zpřístupnilo hru Pokémon Go v řadě dalších států. Oficiálně je tak tento titul, který se v Americe stal během pár dní doslova fenoménem, dostupný i v Evropě. Vydat na lov Pokémonů se tak mohou také Češi a Slováci.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

 
Článek

Stahovat hru Pokémon Go je možné z oficiálních zdrojů, tedy z obchodů Google Play a App Store od Applu.

Sluší se připomenout, že hra byla oficiálně vydána už minulý týden, avšak pouze na vybraných zahraničních trzích. Zájem o ní byl ale tak vysoký, že se ji lidé snažili stáhnout i na do té doby nepodporovaných trzích.

Své příznivce si titul ještě před oficiálním vydáním získal například i v Česku. [celá zpráva]

Foto: Chris Helgren, Reuters

Takhle vypadá Pokémon Go.

Neoficiální verze hry odinstalovat

Před instalací neoficiálních verzí hry přitom bezpečnostní experti opakovaně varovali, protože prostřednictvím neoficiálních verzí tohoto titulu se šířily počítačové viry. [celá zpráva]

Neoficiální aplikace by tak uživatelé měli ze svých telefonů pro jistotu odinstalovat a přístroj nechat zkontrolovat nějakým antivirovým programem. Tím značně minimalizují riziko, že se v jejich přístroji bude ukrývat nějaký nezvaný návštěvník, který bude například odchytávat přihlašovací údaje.

O nachytané pokémony uživatelé nepřijdou ani po odinstalování neoficiální aplikace. Hra je totiž navázána na účet na Googlu, případně na registraci na herním serveru společnosti Niantic. Po instalaci oficiální aplikace tedy stačí znovu zadat přihlašovací údaje a dosažené úspěchy ve hře budou obnoveny.

Do města i terénu

Hra se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová hra Pokémon GoVideo: Reuters

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo. To už čelí kvůli novému titulu prvním problémům. Jak se totiž ukázalo, tvůrci měli díky hře přístup k osobním datům a nastavením uživatelských účtů na Googlu. [celá zpráva]

Stále populárnější hra už podle BBC řadu lidí vystavila nebezpečným situacím. Někteří lidé si totiž způsobili zranění, když v mnohdy nepřehledném terénu nevěnovali pozornost svým krokům a sledovali displej mobilu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Fenomén Pokémon Go pobláznil i Čechy

Titul Pokémon Go je bezesporu novým fenoménem herního světa. Hra, která zvedá uživatele ze sedaček a láká je ven, uchvátila v různých koutech světa milióny...

Výběr článků

Načítám