Hlavní obsah

HRA: Stackopolis - architektem snadno a rychle

Novinky, Ondřej Pohl

Chcete hru, která by prověřila vaše prostorové myšlení a logiku? Nechcete však nic náročného a raději jen tak klikáte myší? Stackopolis vám vyjde vstříc ve všech ohledech.

Článek

Her s podobnou tématikou, kde by přišlo ke slovu i procvičování vnímání prostoru a orientace v něm moc není, logické hry se zaměřují spíše na čistě analytické myšlení, což je škoda.

Počin jako Stackopolis tak lze velice snadno ocenit vysokou známkou, i když říct o jeho vzezření, že je spartánské, by byla urážka nejednoho obyvatele tohoto starořeckého státu.

O co tedy jde? Na izometricky viděné herní ploše máte rozházené kvádry, které musíte přeskupit podle schématu v modré tabulce v rohu obrazovky. To znamená, že na určeném poli musí být navršeny, tři, dva, jeden nebo žádný kvádr - většinou tak vytvoříte nějakou pohlednou strukturu. Zdá se vám to primitivní? Pak vězte, že na ono přeskupení máte vyměřen dosti nemilosrdný časový limit a pokud se do něj ve vyšších úrovních budete chtít vlézt, pak si musíte v přestavování najít nějaký systém, jinak vám ani zběsilé drcení myši nepomůže k úspěchu.

K tomu všemu si budete neustále muset v hlavě promítat plánek v nárysu do izometrického zobrazení - zkrátka poctivá potrava pro vaše mozkové závity i zápěstí a prsty.

DOWNLOAD, homepage, 2.2 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Sea of Chaos - strhující námořní bitvy

Chcete se ponořit do světa, v němž žijí piráti, kteří bez skrupulí brázdí moře, bojují s královským loďstvem a přepadávají námořníky? A v špičkovém grafickém...

HRA: Speed Trasher - adrenalinový sport

Jedete na skateboardu, zavěšeni za autem a přeskakujete auta jedoucí v protisměru. Zdá se vám to jako hloupost? V dnešní hře rozhodně ne.

HRA: Město - postavte si své vlastní

Kdo by aspoň na okamžik nechtěl být starostou, který má na starost výstavbu a fungování jednoho malého města. Pro všechny takové je tady další budovatelská...

Výběr článků

Načítám