Hlavní obsah

Těžké časy tvůrců videoher. Activision Blizzard propustí 800 zaměstnanců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Výrobce videoher Activision Blizzard propustí téměř 800 zaměstnanců, což je zhruba osm procent celkové pracovní síly. Firma se po rekordních výsledcích v loňském roce připravuje na prudký pokles příjmů, uvedla agentura AP. Activision vlastní hry, jako jsou Call of Duty a Candy Crush.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 4

Článek

Propouštění je ukázkou hospodářského cyklu, ve kterém se v tomto odvětví střídá období růstu a poklesu. Úspěch firmy je spojen s videohrami, které ale mohou mít relativně krátkou životnost, než se hráči přesunou jinam. Právě teď je velký zájem o hru Fortnite konkurenční společnosti Epic Games, která snižuje zájem o hry jiných výrobců.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Activision Blizzard očekává, že v letošním roce mu příjmy klesnou zhruba o 20 procent na 6,03 miliardy USD (137,7 miliardy Kč), proto se firma rozhodla snížit počet zaměstnanců. Odhad zaostal za prognózami analytiků, kteří v anketě společnosti Refinitiv čekali pokles příjmů pouze na 7,25 miliardy USD.

Loni společnost zvýšila zisk téměř pětinásobně na 1,8 miliardy USD (41,1 miliardy Kč). Příjmy se zvýšily o sedm procent na 7,5 miliardy USD, což je nejvyšší částka od založení firmy před 40 lety.

O hře Fortnite

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Ještě před koncem loňského roku se tvůrci pochlubili tím, že titul Fortnite má 200 milionů registrovaných uživatelů. Pravidelně hraje přitom na 80 milionů lidí, což je úctyhodný výsledek.

Generální ředitel Bobby Kotick analytikům řekl, že letošní rok si vyžádá výrazné změny, aby se firmě podařilo dosáhnout dlouhodobého cíle. Proto učiní změny, které mají umožnit vývojářským týmům rychleji vytvořit lepší obsah pro nejlepší produkty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám