Hlavní obsah

Sony chystá PlayStation 5, bude to ale dlouhé čekání

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nové televizní konzoli PlayStation se rozpovídal generální ředitel Sony Corporation Keničiro Jošida v rozhovoru pro Financial Times. Ten v podstatě potvrdil příchod nástupce aktuální čtyřky. Dřívější zprávy nicméně naznačují, že čekání na pětku nebude úplně krátké.

BEZ KOMENTÁŘE: PlayStation 4 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

„Je zřejmé, že další kus hardwaru potřebujeme,“ prohlásil Jošida v přímé reakci na otázku, zda přijde PlayStation 5. Sluší se nicméně podotknout, že přímo nepotvrdil, že novinka ponese číslovku pět v názvu, je tedy vcelku možné, že novinka ponese úplně jiný název.

O příchodu nástupce čtyřky se rozpovídal už letos v květnu také Sony Interactive Entertainment Tsujoši Kodera. Ten ve zprávě pro investory uvedl, že aktuální čtyřka se chystá do důchodu.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Slim

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Následně ale upřesnil, že nová verze nepřijde ze dne na den. Na „skok do budoucnosti“ se podle něj podnik bude připravovat tři roky. To jinými slovy znamená, že nástupce čtyřky přijde až v roce 2021.

Pokud se tato informace potvrdí, stanou se PlayStation 4 a jeho vylepšené verze nejdéle nabízenými konzolemi od Sony. Japonský elektronický gigant totiž například trojky uvedl už po šesti letech, čtyřky pak po sedmi.

Detaily zatím chybí

Přesné datum premiéry nicméně zástupci Sony neupřesnili. Na detailnější informace si tak fanoušci budou muset ještě počkat.

Serveru Trusted Reviews se nicméně již podařily zjistit některé parametry chystaného PlayStationu. Srdcem by měl být již tradičně procesor od AMD, konkrétně by se mělo jednat o osmijádrový čip, který bude napojen na grafické jádro Vega.

Sony se letos pochlubilo, že herní konzole PlayStation – tedy od první do čtvrté generace – si koupilo již více než půl miliardy lidí. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám