Hlavní obsah

Pokémoni baví i po dvou letech. Hráčů dramaticky přibylo

Novinky, mif

Hra Pokémon Go si odbyla premiéru přede dvěma roky. I když panovaly obavy, že se tento titul nebude těšit přízni hráčů dlouho, opak je pravdou. Podle dat analytické společnosti SuperData totiž japonské příšerky loví aktuálně nejvíc uživatelů v celé historii hry.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Před rokem, kdy titul Pokémon Go slavil první narozeniny, se tvůrci pochlubili tím, že tento titul hraje aktivně 60 miliónů lidí. To jinými slovy znamená, že hru zapnou na svém chytrém telefonu nebo počítačovém tabletu alespoň jednou za měsíc. Zhruba pětina z nich přitom loví pokémony každý den.

Vydělali miliardy

Data analytické společnosti SuperData však ukazují, že po dvou letech je počet aktivních hráčů dramaticky vyšší – v květnu jich bylo 147 miliónů. Mohla za to pochopitelně především vylepšení, která tvůrci do dva roky starého titulu přinesli.

Foto: Mark Kauzlarich, Reuters

Hra Pokémon Go

Čísla jsou více než uspokojivá, neboť krátce po premiéře hrálo Pokémon Go „pouze“ 100 miliónů lidí. A na ziscích studia Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo, to bude rozhodně znát.

Aktuální výdělky sice tvůrci neprozradili, za první rok od spuštění Pokémon Go nicméně vydělali více než 1,2 miliardy dolarů, tedy v přepočtu přes 27 miliard korun.

Částka je to doslova astronomická, obzvláště s přihlédnutím k tomu, že za stažení hry nezaplatí hráči ani korunu. Všechny peníze uživatelé utratili pouze za nákup určitých předmětů.

Vstupenka do světa rozšířené reality

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Pokémon Go v terénu Video: Novinky

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám